PU “Bonum” Sarajevo- Vrtić “Skriveno blago”

Ismeta Alajbegovića Šerbe 51
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  0-1 godine, 1-3 godine, 3-6 godina
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Vrtić “Skriveno blago ”  pripada Predškolskoj ustanovi “Bonum” koja svoj rad zasniva na programu odobrenom od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Vrtić se nalazi na lokaciji Stup u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe 51.

Ono što naš vrtić čini posebnim i drugačijim od drugih vrtića je oaza mira i prirode koja ga okružuje. Naselje u kojem se nalazi je potpuno izolovano od buke i udaljen je od glavne saobraćajnice što ga čini posebno sigurnim za djecu.  Boravak na zraku je važan za pravilan rast i razvoj djeteta, stoga djeca imaju priliku da borave na otvorenom tokom cijele godine.  Vrtić posjeduje vlastito dvorište, park namijenjen za djecu jasličkog i predškolskog uzrasta koji je uređen na način da djeca imaju svoj prostor za igru i odmor u vlastitom šadrvanu. U ovom lijepom vrtiću, učimo djecu kako koristiti i darove prirode i zajedno sa njima sadimo začinsko bilje, povrće i voće čije plodove koristimo u našoj ishrani.

U okviru svog rada i boravka djece vrtić nudi cjelodnevni i poludnevni boravak u kojima se sprovodi Cjeloviti razvojni program, odgojno-obrazovni rad na Bosanskom i Engleskom, umjetnički sadržaji (muzika, gluma, ples), a sve je praćeno individualnim i grupnim razvojnim mapama djeteta. U toku školske godine  za svoju djecu organizuje sportske aktivnosti poput, skijanja, klizanja, odbojke (za djevojčice školskog uzrasta) kao i posjetu našim planinama i izletištima, ustanovama kulture i umjetnosti, a sve u skladu sa realizacijom i implementacijom programa u toku godine.

U svom timu, pored profesora predškolskog odgoja ima pedagoga i psihologa sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Psiholog naše ustanove pruža psihološku podršku djeci i roditeljima kojima je potrebna dodatna individualna pomoć stručnjaka u detekciji dječije darovitosti, pomoć u slučajevima razvojnih smetnji i dr. Pored osnovnih usluga nudimo i dodatne usluge  te saradnju sa spoljnim stručnim saradnicima poput logopeda, muzikoterapeuta, ortopeda, i dr.

Naš tim je odgovorno posvećen svakom djetetu individualno, a roditelji uvijek imaju priliku razgovarati o napretku svog djeteta sa odgajateljem. “Skriveno blago” je vrtić sa dušom i pruža osjećaj drugog doma. Ispratio je već šest generacija djece u školu, a vrata vrtića su uvijek otvorena za djecu koja se požele vratiti u posjetu. Vjerujemo da smo tokom šest godina rada stvorili jednu malu porodicu koja dijeli najljepše uspomene. 

Pozivamo Vas da nas posjetite u terminima kada Vama najbolje odgovara i uvjerite se sami zašto vrtić nosi naziv “Skriveno blago”.

Vaša Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo!

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak

  Jaslice

  320,00
 • Cjelodnevni boravak

  Mješovita grupa

  300,00
 • Poludnevni boravak

  Jaslice

  250,00
 • Poludnevni boravak

  Mješovita grupa

  250,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Predškolska ustanova "Bonum" je osnovana 2014. godine a naši vrtići se nalaze na dvije lokacije: Ciglane i Stup. Osnovna djelatnost Ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač