PU “Bonum” Sarajevo- Vrtić “Skriveno blago”

Ismeta Alajbegovića Šerbe 51
 • Interesovanje: Obrazovanje
 • Za uzrast: 0-1 godine, 1-3 godine, 3-6 godina
 • Dani odvijanja: , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Vrtić “Skriveno blago ”  pripada Predškolskoj ustanovi “Bonum” koja svoj rad zasniva na programu odobrenom od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Vrtić se nalazi na lokaciji Stup u ulici Ismeta Alajbegovića Šerbe 51.

Ono što naš vrtić čini posebnim i drugačijim od drugih vrtića je oaza mira i prirode koja ga okružuje. Naselje u kojem se nalazi je potpuno izolovano od buke i udaljen je od glavne saobraćajnice što ga čini posebno sigurnim za djecu.  Boravak na zraku je važan za pravilan rast i razvoj djeteta, stoga djeca imaju priliku da borave na otvorenom tokom cijele godine.  Vrtić posjeduje vlastito dvorište, park namijenjen za djecu jasličkog i predškolskog uzrasta koji je uređen na način da djeca imaju svoj prostor za igru i odmor u vlastitom šadrvanu. U ovom lijepom vrtiću, učimo djecu kako koristiti i darove prirode i zajedno sa njima sadimo začinsko bilje, povrće i voće čije plodove koristimo u našoj ishrani.

U okviru svog rada i boravka djece vrtić nudi cjelodnevni i poludnevni boravak u kojima se sprovodi Cjeloviti razvojni program, odgojno-obrazovni rad na Bosanskom i Engleskom, umjetnički sadržaji (muzika, gluma, ples), a sve je praćeno individualnim i grupnim razvojnim mapama djeteta. U toku školske godine  za svoju djecu organizuje sportske aktivnosti poput, skijanja, klizanja, odbojke (za djevojčice školskog uzrasta) kao i posjetu našim planinama i izletištima, ustanovama kulture i umjetnosti, a sve u skladu sa realizacijom i implementacijom programa u toku godine.

U svom timu, pored profesora predškolskog odgoja ima pedagoga i psihologa sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Psiholog naše ustanove pruža psihološku podršku djeci i roditeljima kojima je potrebna dodatna individualna pomoć stručnjaka u detekciji dječije darovitosti, pomoć u slučajevima razvojnih smetnji i dr. Pored osnovnih usluga nudimo i dodatne usluge  te saradnju sa spoljnim stručnim saradnicima poput logopeda, muzikoterapeuta, ortopeda, i dr.

Naš tim je odgovorno posvećen svakom djetetu individualno, a roditelji uvijek imaju priliku razgovarati o napretku svog djeteta sa odgajateljem. “Skriveno blago” je vrtić sa dušom i pruža osjećaj drugog doma. Ispratio je već šest generacija djece u školu, a vrata vrtića su uvijek otvorena za djecu koja se požele vratiti u posjetu. Vjerujemo da smo tokom šest godina rada stvorili jednu malu porodicu koja dijeli najljepše uspomene. 

Pozivamo Vas da nas posjetite u terminima kada Vama najbolje odgovara i uvjerite se sami zašto vrtić nosi naziv “Skriveno blago”.

Vaša Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo!

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak

  Jaslice

  320,00
 • Cjelodnevni boravak

  Mješovita grupa

  300,00
 • Poludnevni boravak

  Jaslice

  250,00
 • Poludnevni boravak

  Mješovita grupa

  250,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  [recaptcha]

  Predškolska ustanova "Bonum" je osnovana 2014. godine a naši vrtići se nalaze na dvije lokacije: Ciglane i Stup. Osnovna djelatnost Ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.