LLETZ konizacija

Grbavička 6A
 • Interesovanje:
  Trudnice, Porodilje i Zdravlje
 • Dani odvijanja:
  Utorak, Srijeda, Četvrtak

Šta je LLETZ konizacija?
LLETZ konizacija je ambulantna ginekološka intervencija kojom se odstranjuje dio grlića materice koji je zavhaćen premalignim promjenama. Intervencija se obavlja radiotalsnim nožem “omčicom”. LLETZ konizacija nam daje mogućnost da budemo maksimalno poštedni prema tkivu grića materice i mnogo efikasniji u procesu liječenja u odnosu na konvcionalne metode liječenja kao što je klasična konizacija grlića materice.

LLETZ konizacija je najsavremenija metoda liječenja premalignih promjena na grliću materice, najčešće poznatih kao CIN I, CINII i CINIII. Ove promjene, ako se ne liječe, vode karcinomu grlića materice. Prethodno primjenjivane tehnologije elektrokautera i lasera na samom tkivu fizički pretvoreni u toplotu izazivaju termičko oštećenje bolesnog ali i zdravog tkiva u različitom stepenu. To može dovesti do dijagnostičkih problema kod histopatološke verifikaciji bitnih elemenata uzorka. Terapijski ove tehnologije dovode do krajnjeg cilja, ali sa većom traumom tkiva, krvarenjem, bolnošću, potrebom za anestezijom, dužim zacjeljenjem rane, dužim oporavkom. Klasična hirurška konizacija je prava operacija koja traži ležanje u bolnici, anesteziju, postoperativni oporavak. Elektromagnetna energija radiotalasa u kontaktu sa tkivom se ne pretvara u toplutu, već biva apsorbovana u plazmu stanice, izaziva njeno isparavanje i prskanje (vaporizacija). Dolazi do stvaranja prostora u tkivu, mikronizacije i savršeno preciznog reza. Nakon djelovanja radiotalasa nema nekroze, osnovnog uzroka naknadne infekcije. Nema termičkog oštećenja tkiva i odloženog zarastanja rane. Ožiljak je minimalan, oporavak brz jer se pacijent može praktično odmah vratiti svakodnevnim poslovima.

Gdje se može upotrijebiti LLETZ konizacija u maloj ginekološkoj hirurgiji?
Radikonizacija (konizaciona elektroda)
LLETZ konizacija grlića materice (CIN I, CINII, CINIII)
Polipektomija polpipa cervikalnog kanala
Fulguracija većih ektopija i ektropiona
Biopsija grlića, vulve i vagine
Radioekscizija šiljastih kondiloma vulve i perineuma
Fulguracija ravnih kondiloma vagine
Operacija Bartholinijeve žljezde
Koje su prednosti radiotalasne metode u odnosu na elektrohirurgiju i laser?
minimalno invazivna
nema krvarenja
tkivo zacjeljuje bez ožiljka
zahvat je ambulantni
pacijent ne leži, praktično se odmah vraća svakodnevnim aktivnostima
Praktični savjeti
LLETZ konizacija se može raditi svakim danom u Zavodu
LLETZ radimo u opštoj ili lokalnoj anesteziji
Intervencija traje do 45 minuta
Odstranejni uzorak tkiva se šalje na (PHD) patohistološku dijagnostiku
Kosultacija se obavlja sa PHD nalazom (na rezultat analize se čeka maksimalno 15 dana)
Detaljnije informacije možete dobiti putem e-maila: [email protected]

Cjenovnik

 • LLETZ konizacija
  800,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić” je osnovan 1998. godine. Jedan je od vodećih ginekoloških centara u regiji.
  Zavod ima sedam odjela: IVF centar, Odjel za kontrolu trudnoće, Odjel za prenatalnu dijagnostiku, Odjela za ginekologiju, Odjel za tretman grlića materice, Odjel za genetsku dijagnostiku, Biomedicinski laboratorij.
  Svake godine hiljade pacijenata iz Bosne i Herecegovine i susjednih zemalja dolaze u Zavod “Mehmedbašić” zbog naših kvalitetnih dijagnostičkih i terapijskih mogućnosti, savremenog tretmana bračne neplodnosti, ginekoloških i perinatoloških problema. Visoki standard medicinskih usluga je garantovan akademsko-stručnim znanjem i iskustvom naših zdravstvenih profesionalaca, savremenom opremom, primjenom najboljih i najnovijih smjernica za stručni rad, ljudskim i profesionalnim odnosom sa pacijentima. Zavod “Mehmedbašić” kontinuirano prati uvijek nove i savremene medicinske metode i postupke u dijagnostici i terapiji ginekoloških i perinatoloških oboljenja za benefit naših pacijenata. Na ovom web site-u su prezentirane široke mogućnosti svih opcija medicinske dijagnostike i tretmana, te predstavljaju cjelovite informacije o našem Zavodu za potencijalne pacijente.
  Vaš, Prof dr Senad Mehmedbašić

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač