Politika privatnosti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Mi brinemo o zaštiti vaših ličnih podataka. Ova pravila (zajedno s našim Uslovima korištenja) određuju princip na osnovu kojih lične podake koje prikupljamo od Vas ili koje nam dostavite će biti obrađeni od strane nas kada koristite TUSPAS mobilnu aplikaciju (u svakoj dostupnoj verziji, uključujući i iOS i Android) (svaka verzija se u daljem tekstu naziva “aplikacija”) i stranice s popisima naše web stranice koja se nalazi na (www.tuspas.ba) (“web stranica”) (aplikacija i web stranica zajedno u daljem tekstu se naziva “TUSPAS Usluga “).

Molimo Vas da pročitajte sljedeće pažljivo da biste shvatili naša gledišta i prakse u vezi sa vašim ličnim podacima i kako ćemo postupati sa njima.

TUSPAS Uslugom upravlja OD “TUSPAS”, trgujući kao “TUSPAS”, a odnosi se i na „Mi“.

Informacije koje možemo prikupljati o vama

Podaci koje nam dajete

Prikupljamo i pohranjujemo podatke koje nam dajete. To uključuje podatke koje odlučite dati kada:

 • Prijavljujete se na TUSPAS Uslugu
 • Rezervacije izvršite putem TUSPAS Usluge
 • Kontaktirate nas (na primjer, kada nam šaljete e-mail)
 • Pregledate Ponuđača na TUSPAS Usluzi

Podaci o interakciji i praćenju

Zapisujemo podatke o tome kako koristite TUSPAS Usluge, na primjer, snimke zaslona koje ste pogledali u aplikaciji ili ponude koje ste spremili tj. spasili.

Podaci koje pružaju Ponuđači

Ako rezervirate aktivnost, dešavanje, uslugu ili proizvod putem TUSPAS Usluge i zatražite povrat novca, Ponuđač ponude može nas obavijestiti o tome.

Kako koristimo podatke koje prikupljamo od vas

Informacije koje dajete ili koje bilježimo o vama koristimo za:

 • Administriramo na račune za koje ste se prijavili
 • Omogućavamo Vam rezervaciju aktivnosti, usluge ili proizvoda
 • Omogućavamo Vam informacije o traženim uslugama, primjerice, e-mail za potvrdu rezervacije
 • Na primjer, da bismo vam poslali važne administrativne e-mailove, ako izvršimo značajne promjene u našim uslovima
 • Odgovaramo Vam na e-mail koje ste nam poslali
 • Šaljemo Vam  marketinške poruke ako ste se odlučili za primanje istih
 • Omogućavamo Vam popis relevantnih aktivnosti, dešavanja, usluga i proizvoda kada koristite mobilnu aplikaciju ili web stranicu.
 • Poboljšanje naših proizvoda i usluga analizom interakcija i korisničkih podataka
 • Dajemo agregirane podatke našim partnerima
 • Optimiziranje i poboljšanje naše marketinške kampanje
 • Odgovoranje na zahtjeve vlasti ili agencija za sprovođenje zakona i ispunjavanje zakonske regulatorne obaveze i obaveza poštivanja propisa, u mjeri u kojoj nam zakon nalaže.

Zadržavanje vaših podataka

Zalažemo se za čuvanje samo ličnih podataka dok se oni koriste. Naša trenutna pravila za raspolaganje ličnim podacima su:

 • Izbrisat ćemo podatke vašeg korisničkog računa TUSPAS Usluge ako dvije godine ne upotrebljavate TUSPAS aplikaciju ili web stranicu.
 • Mi ćemo anonimizirati sve podatke o interakciji koji su stariji od 12 mjeseci.

Možete i zatražiti da izbrišemo vaše lične podatke, na sve takve zahtjeve odgovorimo u roku od 14 dana.

Uređivanje vaših ličnih podataka

Kada koristite TUSPAS Uslugu možete kreirati TUSPAS račun. Ako se odlučite za kreiranje TUSPAS računa, podatke koje ste poslali možete ih u bilo kojem trenutku urediti. Također možete nam poslati zahtjev da uredimo vaše lične podatke, na takve zahtjeve ćemo odgovoriti u roku od 14 dana.

Možete izbrisati svoj TUSPAS račun sa TUSPAS Usluge. Ako izbrišete svoj račun, izbrisaćemo sve podatke vašeg računa i anonimne podatke za praćenje povezane s vašim računom.

Kolačići

TUSPAS koristi kolačiće unutar Vašeg browsera ili preglednika kako bi vam pružio najbolje moguće iskustvo dok koristite TUSPAS Usluge. Kolačići i slične tehnologije koriste se za pohranjivanje informacija na vašem računalu ili mobilnom uređaju kada posjetite web mjesto ili koristite mobilnu aplikaciju.

Gdje čuvamo vaše lične podatke

Podaci koje prikupimo od vas mogu se prenijeti i pohraniti na odredište izvan Europskog gospodarskog prostora (“EEA”). Poduzet ćemo razumne korake kako bismo osigurali da je svaki prijenos vaših podataka u skladu s primjenjivim zakonima o zaštiti podataka i privatnosti (uključujući Zakon i sve zakone koji se odnose na zamjenu). Također ćemo primijeniti razumne tehnologije i mjere kako bismo osigurali da se s vašim podacima, nakon što se prenesu izvan EEA, postupa na siguran i u skladu s ovom politikom privatnosti.

Sve informacije koje nam dajete pohranjuju se na sigurnim poslužiteljima naših (ili naših pružatelja usluga treće strane) koji se nalaze u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama Evropskog ekonomskog prostora. Ako smo vam dali (ili gdje ste izabrali) lozinku koja vam omogućava pristup određenim djelovima TUSPAS Usluge, odgovorni ste za čuvanje ove lozinke.

Prijenos informacija putem interneta nije u potpunosti siguran. Potrudit ćemo se da zaštitimo vaše lične podatke, međutim, ne možemo garantirati sigurnost vaših podataka koji se prenose putem TUSPAS Usluge; bilo koji prijenos je na vaš rizik.

Nakon što primimo vaše podatke, koristit ćemo stroge postupke i sigurnosne funkcije kako bismo pokušali spriječiti neovlašteni pristup.

Prijenos vaših podataka trećim stranama

Nikada nećemo prodati vaše lične podatke ni pod kojim okolnostima, međutim, možemo dijeliti vaše podatke s trećim stranama iz sljedećih razloga.

Kada rezervišete aktivnost, dešavanje, uslugu ili proizvod

Dajemo detalje koje ste poslali tokom postupka rezervacije kod Ponuđača ponude, tako da oni mogu pružiti ponudu koje ste rezervirali.

Kompanije koje pružaju usluge za Tuspas

Treće strane koristimo za pružanje naših usluga i upravljanje našim poslovanjem, na primjer, za slanje e-komunikacija odabranim korisnicima. U svim slučajevima u kojima dijelimo lične podatke s jednim od ovih pružatelja usluga trećih strana, mi ćemo imati prikladan ugovor o razmjeni podataka kako bismo zaštitili vaše podatke.

Prenos imovine

Ako kupujemo, prodajemo ili prenosimo bilo koji posao ili imovinu ili upadamo u stanje nesolventnosti, bankrota ili stečaja možda ćemo trebati otkriti vaše lične podatke prodavaču ili kupcu takvog posla ili imovine.

Pravne obaveze

Ako smo dužni da otkrijemo ili podijelimo vaše lične podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obavezu ili kako bismo izvršili ili primijenili odredbe Usluge TUSPAS, radi zaštite prava, imovine ili sigurnosti TUSPAS, vlasnika Ponuda navedenih u TUSPAS servisu, ili ostali korisnici TUSPAS Usluge.

Javno dostupne informacije

Ako lične podatke uključite u sadržaj koji objavljujete javno (na primjer, kada ostavljate recenziju), drugi korisnici TUSPAS Usluge mogu vas identificirati ili treće strane prikupiti te podatke.

Marketinške komunikacije

Možete se prijaviti za primanje marketinških poruka od nas. Možete upravljati preferencijama u pogledu primanja marketinških poruka u postavkama računa ili putem odjavnih veza uključenih u određene marketinške komunikacije. 

Spoljne veze

TUSPAS Usluga može povremeno sadržavati linkove do i sa web stranica trećih strana. Ako slijedite vezu do bilo koje od tih web lokacija, imajte na umu da te web stranice imaju vlastita pravila o privatnosti i da ne prihvatamo nikakvu odgovornost ili odgovornost za te politike. Molimo provjerite ove politike prije nego što na te web stranice pošaljete bilo kakve lične podatke.

Pristup informacijama

Imate zakonsko pravo da kopirate sve lične podatke o vama koje imate u posjedu nas. Vaše pravo pristupa može se ostvariti u skladu sa Zakonom.

Promjene u našoj zaštiti podataka i pravilima o privatnosti

Sve promjene koje u budućnosti možemo izvršiti u skladu s našom politikom zaštite podataka i privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici i, ako su promjene bitne, o promjenama ćemo vas obavijestiti putem e-mail.

Kontakt

Ako niste sigurni u bilo koju od gore navedenih informacija ili imate pitanja ili komentare u vezi s ovom politikom privatnosti, pošaljite nam e-mail na [email protected] .[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Registrujte se kao Ponuđač