3D/4Dekspertni ultrazvuk građe fetusa

Grbavička 6A
 • Interesovanje:
  Trudnice, Porodilje i Zdravlje
 • Dani odvijanja:
  Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota

3D, 4D ekspertni UZ građe fetusa se provodi u periodu od 18. do 22. nedjleje gestacije. Praktično znači pregled fetusa “od glave do pete”. Koncept “anatomskog istraživanja” građe fetusa je izuzetno važan jer daje najdetaljnije informacije o fetusu i trudnoći. Provodi se tehnikama 3D i 4D ultrazvučnog prikaza, najsofisticiranim pretragama koje u rukama iskusnih i certificiranih istraživača daju istinu o zdravlju fetusa. Pretraga se provodi po preporukama Evropske asocijacije perinatologa sa ciljem da se u II trimestru trudnoće utvrdi normalna građa fetusa ali i na vrijeme otrkriju velike i male ultrazvukom detektibilne anomalije ili devijacije od normalnog. U Zavodu se 3D, 4D ekspertni UZ pregled građe fetusa obavlja na E10 BT20 i E6 3D/4D ultrazvučnim aparatima firme GE.

Elementi fetalne anatomije koji se pretražuju i dokumentiraju ekspertnim ultrazvučnim pregledom u dobi od 18-22 nedjelje su:

glava i mozak (bazični sken, 3 transverzalna prikaza mozga)
lice i vrat (usne, nos, uši, izgled lica)
kičma (longitudinalni i transverzalni prikaz)
grudni koš: srce (četiri srčane šupljine, aortalni i duktalni luk, protok krvi kroz ventrikule), pluća, oblik i svedenost grudnog koša
abdomen: veliki organi (želudac, jetra, slezena, žučna kesa, crijeva)
mokraćni trakt: bubrezi, mokraćni mjehur, genitalije
ekstremiteti: prikaz donjih i gornjih ekstremiteta, šake, stopala, prsti
Evaluacija uključuje i procjenu tjelesne mase fetusa, dinamiku rasta fetusa, pregled posteljice, cerviksa, plodove vode. Svaka nejasnoća kod pregleda, sumnja ili odstupanje od normalmosti građe ili funkcije fetusa zahtjeva procjenu i donošenje medicinskog stava od starane ekspertnog tima Zavoda.

Na zahtjev pacijenta uradiće se CD snimak pregleda kao dokument ali i trajna uspomena na nerođeno djete. Više detalja o pregledu možete dobiti putem e-mail-a:[email protected]

Cjenovnik

 • 3D/4Dekspertni ultrazvuk građe fetusa
  150,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Zavod za ginekologiju, perinatologiju i neplodnost “Mehmedbašić” je osnovan 1998. godine. Jedan je od vodećih ginekoloških centara u regiji.
  Zavod ima sedam odjela: IVF centar, Odjel za kontrolu trudnoće, Odjel za prenatalnu dijagnostiku, Odjela za ginekologiju, Odjel za tretman grlića materice, Odjel za genetsku dijagnostiku, Biomedicinski laboratorij.
  Svake godine hiljade pacijenata iz Bosne i Herecegovine i susjednih zemalja dolaze u Zavod “Mehmedbašić” zbog naših kvalitetnih dijagnostičkih i terapijskih mogućnosti, savremenog tretmana bračne neplodnosti, ginekoloških i perinatoloških problema. Visoki standard medicinskih usluga je garantovan akademsko-stručnim znanjem i iskustvom naših zdravstvenih profesionalaca, savremenom opremom, primjenom najboljih i najnovijih smjernica za stručni rad, ljudskim i profesionalnim odnosom sa pacijentima. Zavod “Mehmedbašić” kontinuirano prati uvijek nove i savremene medicinske metode i postupke u dijagnostici i terapiji ginekoloških i perinatoloških oboljenja za benefit naših pacijenata. Na ovom web site-u su prezentirane široke mogućnosti svih opcija medicinske dijagnostike i tretmana, te predstavljaju cjelovite informacije o našem Zavodu za potencijalne pacijente.
  Vaš, Prof dr Senad Mehmedbašić

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač