PU “Bonum” Sarajevo- Vrtić “Darovi djetinjstva”

Alipašina 41
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  0-1 godine, 1-3 godine
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Približilo se vrijeme kada dijete  puni jednu godinu i  polako dolazi vrijeme za prve vrtićke dane. Vaše dijete postalo je pravi mali istraživač. Sve ga zanima, toliko toga mora vidjeti i doživjeti, svaku ladicu otvoriti, u svaki kutak zaviriti.  Djecu ove dobi zanima kako predmeti oko njih funkcioniraju pa ih zato vole bacati, udarati njima, trgati listove…Vaša podrška dok ‘istražuje’ pružit će djetetu osjećaj sigurnosti i samopouzdanje za nove korake. Ovo je vrijeme vrlo važno u socijalnom i emocionalnom razvoju djeteta. Strah od odvajanja (tzv. separacijski strah) koji se počeo javljati sa 6, 7 mjeseci upravo sada dostiže vrhunac. Ipak, prohodavanje koje djetetu donosi nova uzbudljiva iskustva, taj strah malo ublaži. Zbog toga je od izuzetnog značaja odabrati pravi vrtić sa jaslicama koji će u potpunosti odgovoriti potrebama vašeg djeteta.

Odgoj i njega djece uzrasta od 6 mjeseci do 3 godine života je istovremeno i najljepši i najzahtjevniji. Zbog toga je važno znati  da razvoj djeteta ima svoja pravila, da je  individualan i treba mu tako i pristupati. Mala djeca spoznaju svijet putem čula, kretanjem i istraživanjem, a najviše kroz igru. Igra utječe na razvoj mozga, govora, jezika, inteligencije te socio-emocionalnih vještina. Razvija mišljenje, maštu i kreativnost. Igra je dakle, ozbiljan “posao”.

Odgojni tim  PU “Bonum” čine  visokoobrazovani stručnjaci različitih profila: magistri predškolskog odgoja, bachelori i magistri pedagogije i psihologije kao i pedijatrijske sestre. Naš tim je odgovorno posvećen svakom djetetu individualno, a roditelji uvijek imaju priliku razgovarati o napretku svog djeteta sa odgajateljem. Zadovoljstvo roditelja i osmijeh na licu djeteta potvrđuje naš slogan: “Bonum” – za dobro, sretno djetinjstvo!

Pozivamo Vas da nas pozovete i dogovorite termin za posjetu.

Vaša Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo!

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak

  Boravak djece od 6mj.- 3 god.

  320,00
 • Cjelodnevni boravak

  Boravak djece u 3. i 4. god. života

  320,00
 • Poludnevni boravak

  Boravak u trajanju do 6 sati u toku dana

  250,00
 • Dnevni boravak

  Boravak po danu

  20,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Predškolska ustanova "Bonum" je osnovana 2014. godine a naši vrtići se nalaze na dvije lokacije: Ciglane i Stup. Osnovna djelatnost Ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač