PU “Bonum” Sarajevo- Vrtić “Darovi djetinjstva”

Alipašina 41
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  0-1 godine, 1-3 godine
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Približilo se vrijeme kada dijete  puni jednu godinu i  polako dolazi vrijeme za prve vrtićke dane. Vaše dijete postalo je pravi mali istraživač. Sve ga zanima, toliko toga mora vidjeti i doživjeti, svaku ladicu otvoriti, u svaki kutak zaviriti.  Djecu ove dobi zanima kako predmeti oko njih funkcioniraju pa ih zato vole bacati, udarati njima, trgati listove…Vaša podrška dok ‘istražuje’ pružit će djetetu osjećaj sigurnosti i samopouzdanje za nove korake. Ovo je vrijeme vrlo važno u socijalnom i emocionalnom razvoju djeteta. Strah od odvajanja (tzv. separacijski strah) koji se počeo javljati sa 6, 7 mjeseci upravo sada dostiže vrhunac. Ipak, prohodavanje koje djetetu donosi nova uzbudljiva iskustva, taj strah malo ublaži. Zbog toga je od izuzetnog značaja odabrati pravi vrtić sa jaslicama koji će u potpunosti odgovoriti potrebama vašeg djeteta.

Odgoj i njega djece uzrasta od 6 mjeseci do 3 godine života je istovremeno i najljepši i najzahtjevniji. Zbog toga je važno znati  da razvoj djeteta ima svoja pravila, da je  individualan i treba mu tako i pristupati. Mala djeca spoznaju svijet putem čula, kretanjem i istraživanjem, a najviše kroz igru. Igra utječe na razvoj mozga, govora, jezika, inteligencije te socio-emocionalnih vještina. Razvija mišljenje, maštu i kreativnost. Igra je dakle, ozbiljan “posao”.

Odgojni tim  PU “Bonum” čine  visokoobrazovani stručnjaci različitih profila: magistri predškolskog odgoja, bachelori i magistri pedagogije i psihologije kao i pedijatrijske sestre. Naš tim je odgovorno posvećen svakom djetetu individualno, a roditelji uvijek imaju priliku razgovarati o napretku svog djeteta sa odgajateljem. Zadovoljstvo roditelja i osmijeh na licu djeteta potvrđuje naš slogan: “Bonum” – za dobro, sretno djetinjstvo!

Pozivamo Vas da nas pozovete i dogovorite termin za posjetu.

Vaša Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo!

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak

  Boravak djece od 6mj.- 3 god.

  320,00
 • Cjelodnevni boravak

  Boravak djece u 3. i 4. god. života

  320,00
 • Poludnevni boravak

  Boravak u trajanju do 6 sati u toku dana

  250,00
 • Dnevni boravak

  Boravak po danu

  20,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  [recaptcha]

  Predškolska ustanova "Bonum" je osnovana 2014. godine a naši vrtići se nalaze na dvije lokacije: Ciglane i Stup. Osnovna djelatnost Ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.