Predškolska ustanova – Dječiji vrtić “Sunce”

Sutjeska br. 1
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  3-6 godina
 • Dani odvijanja:
  Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

P.U. – Dječiji vrtić “Sunce”  je predškolska ustanova u privatnoj svojini, osnovana prije 20 godina. Naše ambicije i planovi su da djeci obezbijedimo najviši nivo vaspitanja, kulture i obrazovanja, kroz igru, pjesmu i druženje, što podrazumijeva kreativno i stručno osmišljene programe predškolskog odgoja i obrazovanja, kao i školicu Engleskog jezika. Jedinstveni program, lokacija u centru grada s mirnim vrtom i obiteljska atmosfera koja se ovdje njeguje, samo su dio ove vesele priče.

PROGRAM RADA

Program rada se ostvaruje kroz:

 • poludnevni boravak
 • cjelodnevni boravak djece

Program obuhvata:

 • Edukaciju i rad sa djecom vrtićkog uzrasta
 • Školicu Engleskog jezika
 • Pripremni predškolski program, koji olakšava djetetu polazak u školu, nakon čega izdajemo uvjerenje o pohađanju istog.

ODGAJATELJI

Sa djecom rade visokoobrazovane mlade odgajateljice i stručni saradnici. Naše odgajateljice su odgovorne, pozitivne, kreativne i pune entuzijazma. Uživaju u radu sa djecom, njihovom vaspitanju, razvijanju i sreći.

SARADNJA SA RODITELJIMA

Obavljamo individualne razgovore sa roditeljima, na kojima dobijaju kompletni izvještaj o napredovanju djeteta za protekli period, prolazeći kroz sve razvojne aspekte djeteta kao individue.

BORAVAK VANI

Svakog dana djeca imaju priliku da budu aktivna, da se igraju vani, kao i da se bave fizičkim aktivnostima. Rekreacija i fizička aktivnost veoma su važni za razvoj krupne motorike i poboljšanje općeg zdravlja djece, pa svakog jutra vrijedno rade na jačanju svog tijela uz jutarnju gimnastiku. Organizirani  boravak djece na zraku je dio svakodnevnih i obveznih aktivnosti u sva četiri godišnja doba.

IZLETI I POSJETE

Vrlo pažljivo planiramo izlete i cilj nam je da djeca iskuse i uživo dožive ono o čemu uče u vrtiću. Redovno odlazimo u pozorišta, kina, muzeje, obilaske značajnih gradskih građevina, obilaske raznih institucija i firmi. Također, organizujemo izlete  gdje se djeca susreću sa ljudima različitih profesija i zanimanja, kao i izlete u prirodu, zoološki vrt, obližnje planine, izletišta, konjičko – rekreativne centre i slično.

Znamo šta je lijepo ponašanje, rado pomažemo jedni drugima, učimo, istražujemo i sa osmijehom čekamo svaki novi dan“.         

Mi smo Sunca u „Suncu“.

Osobine

Cjenovnik

 • Poludnevni boravak
  210,00
 • Cjelodnevni boravak

  Ukoliko u vrtiću boravi dvoje djece iz iste porodice, prvo dijete plaća puni iznos članarine 260,00KM, a drugo dijete iznos sa popustom 210,00KM.

  260,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  [recaptcha]

  PU - Dječiji vrtić "Sunce" je vrtić u kojem su dječiji interesi i potrebe na prvom mjestu, čiji je zadatak stvaranje vedrog odgojnog ambijenta u dječjoj skupini, te pristupanje djetetu sa ljubavlju i povjerenjem.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.