Prva privatna osnovna škola “Isa-beg Ishaković”

Banjalučka bb
 • Interesovanje:
  Obrazovanje, Dešavanja, Sport
 • Za uzrast:
  6-9 godina, 9-14 godina
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Prva privatna osnovna škola „Isa-beg Ishaković“ je škola koja zrači bosanskim kulturnim duhom, pruža cjelodnevnu sigurnost svojim učenicima, uči ih lijepom moralu i ponašanju, te ima za cilj da čuva osmijeh na licima svojih školaraca kroz kvalitetan odgojno-obrazovni rad.

Naša škola radi na principu cjelodnevne nastave. Učenici stižu u školu do 8:00 sati. Redovna nastava počinje u 8:15 i traje do 15:10, a škola nudi i usluge produženog boravka od 15:15 do 17:00. Redovna, fakultativna, dopunska i dodatna nastava se odvija u vremenskom periodu od 8:15 do 17:00.

Škola raspolaže sa tri zgrade u kojima se nalaze učionice, sala za tjelesni i zdravstveni odgoj, biblioteka, čitaonica, kuhinja, trpezarija i igraonica. Ono što izdvaja našu školu od ostalih je činjenica da je svaka učionica opremljena pametnom tablom.

U odjeljenjima je najviše 20 učenika, što omogućava nastavnicima da posvete posebnu pažnju svakom učeniku i individualno pristupe njihovom radu i ličnostima.

Osnovni zadatak naše škole je pomoći djeci da izrastu u samouvjerene, stabilne, obrazovane i sretne ljude. S obzirom na to da naši učenici ne dolaze samo iz Bosne i Hercegovine nego i iz drugih zemalja svijeta, djeca se uče da poštuju svakog pojedinca, te običaje, navike, religiju i kulturu svojih vršnjaka.

Škola nudi dva nastavna plana i programa, i to program Kantona Sarajevo (na bosanskom jeziku) i Cambridge Assessment International Education program (na bosanskom i engleskom jeziku).

Naša škola nudi dva Cambridge programa:

–          Cambridge Primary (od I do VI razreda) i

–          Cambridge Lower Secondary (od VII do IX razreda).

Učenici koji pohađaju oba programa imaju mogućnost izučavanja engleskog jezika po Cambridge planu i programu sa povećanim brojem časova, uključujući i dodatne časove u produženom boravku. Naši učenici izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik, a kao treći strani jezik biraju između njemačkog i arapskog jezika.

Učenici koji pohađaju Cambridge program izučavaju tri predmeta na engleskom jeziku: English, Mathematics and Science (Biologija, Hemija, Fizika i Moja okolina). Ostale predmete izučavaju na bosanskom jeziku.

Učenici imaju priliku da polažu dijagnostičke Cambridge Checkpoint i Progression testove koje pripremaju vrhunski stručnjaci u Cambridge-u.

Osobine

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Objavio PPOŠ

  PPOŠ

  U internacionalnom okruženju, primjenjujući savremene i inovativne oblike obrazovanja, uz igru i druženje, obrazujemo i odgajamo naše učenike. Naša škola pruža cjelodnevnu sigurnost vašoj djeci, zrači bosanskim kulturnim duhom te uči našu djecu lijepom moralu, ponašanju i poštovanju prema drugim kulturama, vjerama, običajima i navikama pojedinaca.
  Čovječanstvo svakom djetetu duguje samo najbolje što može dati, a mi ćemo se truditi da samo najbolje i dobije.

  We educate our students in an international environment and apply modern and innovative forms of education combined with play and friendship. Our school provides all-day safety for your children, it cherishes Bosnian cultural spirit and teaches our children nice behavior, morality and respect for different cultures, religions, customs and habits of other individuals.
  Humanity owes every child the best it can give and we shall strive to give only the best.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač