Internationale Deutsche Schule Sarajevo

Buka 13
  • Interesovanje:
    Obrazovanje, Igraone
  • Za uzrast:
    1-3 godine, 3-6 godina, 6-9 godina, 9-14 godina
  • Dani odvijanja:
    , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Jedinstvena privatna osnovna škola na Njemačkom jeziku!

Međunarodna njemačka škola Sarajevo (IDSS), licencirana je privatna obrazovna ustanova sa programima predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja (od I do IX razreda), koji se temelje na njemačkom nastavnom planu i programu i savremenim obrazovnim metodologijama. Nastava se odvija na njemačkom jeziku ali i na engleskom i B/H/S jezicima, a tokom školovanja učenici stiću znanja iz različitih područja, iz različitih predmeta: Lingvističko-književno-umjetničko područje; Matematičko-znanstveno-tehničko područje, polje Društvene znanosti i sport. Učenici koji završe našu školu mogu svoje obrazovanje nastaviti u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

Predškolsko obrazovanje se odvija od strane naše sestrinske firme ”The Montessori House” koja se nalazi na istoj adresi IDSS. Više informacija o predškolskom obrazovanju možete pronaći klikom na slijedeći link.

Ono što našu školu čini jedinstvenom i drugačijom od ostalih jeste što je naša škola jedina škola u Kantonu Sarajevo koja daje veliki značaj i fokus na Njemački jezik, a nastava se odvija u odjeljenima sa maksimalno 15 učenika. Predmeti se u našoj školi također predaju i na Engleskom jeziku kao i B/H/S. Od šestog razreda djeca imaju priliku da uče i usavrše i Francuski jezik.

Naše stručno osoblje individualnim radom i pristupom pomaže i olakšava djeci, koja se nisu ranije susretala sa Njemačkim jezikom ili ostalim navedenim jezicima, da savladaju jezike i nastavnu materiju.

Pažljivo pratimo razvoj svakog djeteta i pružamo im neograničenu podršku. Također roditelje obavještavamo i dajemo im prijedloge kako oni mogu pomoći u procesu razvoja djeteta a sve u cilju ostvarivanja  maksimalnog potencijala djeteta.

Našim učenicima spremamo svaki dan zdrav ručak i užinu jer je zdrava i izbalansirana ishrana ključ i temelj dobro zdravlja. Djeci omogućavamo da provedu dovoljno vremena na zraku u našem privatnom dvorištu. Svakog radnog dana nudimo i dodatnu uslugu a to je produženi boravak od 15:00h do 17:00h.

Naši učenici dolazi iz različitih sredina i kultura što omogućava svakom djetetu koje pohađa našu školu da se upozna sa bogatstvom rezličitosti.

Zakažite svoj termin za posjetu i lično se uvjerite zašto je Međunarodna njemačka škola Sarajevo ispravna odluka za Vas i Vaše dijete >>> ZAKAŽI TERMIN

Osobine

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Registrujte se kao Ponuđač