Muzej ratnog djetinjstva

Logavina 32
 • Interesovanje:
  Kultura
 • Za uzrast:
  0-1 godine, 1-3 godine, 3-6 godina, 6-9 godina, 9-14 godina
 • Dani odvijanja:
  Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota

Posjetite Muzej ratnog djetinjstva sa djecom!

Mi u Muzeju ratnog djetinjstva posebno se radujemo kada nam u posjetu dođu porodice sa djecom i djeca u organizovanim grupama i zato smo za njih osmislili posebne sadržaje i aktivnosti.

Kako izgleda posjeta Muzeju ratnog djetinjstva sa djecom?

 • Prije samog ulaska u izložbeni prostor vodičice će djeci i odraslima ispričati kako je Muzej nastao te će im kroz nekoliko interesantnih i interaktivnih pitanja pomoći da se pripreme za posjetu izložbi.
 • Djeca i odrasli će potom samostalno ući u izložbeni prostor gdje će vidjeti lične predmete i čitati priče djece koja su ih poklonila Muzeju. Kada nam u posjetu dođe grupa djece, za njih organizujemo i edukativne ture sa vodičicom Muzeja koja će djecu povesti u otkrivanje i učenje kroz unaprijed osmišljeni set pitanja i aktivnosti.
 • Nakon posjete izložbi, djeca i odrasli provode vrijeme u biblioteci Muzeja gdje mogu čitati dostupne knjige i slikovnice, crtati  i bojiti, praviti oblike od origami papira ili na neki drugi način kreativno izraziti svoju impresiju o izložbi koju su posjetili.

Izložbeni prostor Muzeja potpuno smo prilagodili posjetama porodica s djecom kao i grupa djece. U izložbenom prostoru posebno su obilježeni sadržaji koji su prilagođeni dječijem uzrastu. Djeci su u izložbenom prostoru dostupne stepenice za razgledanje predmeta na visokim postamentima, kao i nekoliko mjesta za odmor. Muzej ima toalet sa prostorom za presvlačenje beba.  Na ulazu u Muzej besplatno su dostupni ormarići za ostavljanje ličnih stvari prije ulaska u izložbeni prostor. Tokom cjelokupne posjete vodičice Muzeja su vam na raspolaganju za bilo kakva pitanja ili pomoć.

Radujemo se vašim posjetama!

NAPOMENA:

* Unesite online promo kupon TUSPAS.BA i ostvarite 20% popusta na redovnu cijenu ulaznica. Plaćanje vršite lično u Muzeju ratnog djetinjstva a na osnovu prethodno iskorištenog online promo kupona.

* Djeca ispod 6 godina starosti Muzej posjećuju besplatno.

* Ulaz u Muzej besplatan je svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu, u terminu od 17 do 19 sati.

* Posjetu organizovanih grupa djece potrebno je najaviti telefonski ili putem booking formulara najkasnije jedan dan prije planirane posjete.

Cjenovnik

 • Ulaznica za djecu

  Za uzrast 6 – 18 godina. Unesite promo kod TUSPAS.BA i ostvarite 20% popusta na redovnu cijenu ulaznice.

  5,00
 • Ulaznica za odrasle

  Ulaznica za odrasle u pratnji djeteta/ce. Unesite promo kod TUSPAS.BA i ostvarite 20% popusta na redovnu cijenu ulaznice.

  10,00
 • Porodična ulaznica

  Roditelji/ke i staratelji/ke sa djetetom/com. Unesite promo kod TUSPAS.BA i ostvarite 20% popusta na redovnu cijenu ulaznice.

  25,00

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Muzej ratnog djetinjstva jedini je svjetski muzej posvećen isključivo predstavljanju iskustva odrastanja u ratu. U kolekciji Muzeja nalazi se između tri i četiri hiljade predmeta praćenih ličnim sjećanjima.

  Muzej je otvoren 2017. godine i u prvoj godini svoga rada osvojio je nagradu Vijeća Evrope u okviru takmičenja Evropski muzej godine.

  Osnovni stubovi rada Muzeja ratnog djetinjstva su istraživanje, izlaganje i edukacija.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač