Helen O'Grady Dramska Akademija

Grbavička bb, Sarajevo 71000
 • Interesovanje:
  Dešavanja, Obrazovanje, Umjetnost, Kultura
 • Za uzrast:
  3-6 godina, 6-9 godina, 9-14 godina
 • Dani odvijanja:
  Srijeda, Subota

Helen O'Grady Dramska Akademija osnovana je u Perthu, Australiji, septembra 1979 godine. Helen O'Grady je glumica, kvalificirana učiteljica glume i televizijska voditeljica, koja je često djecu pozivala u svoj program.

Njena namjera bila je napraviti glumački program za djecu kojem je osnovni cilj da razvije vještinu govora i jezika te da ojača dječije samopouzdanje i samopoštovanje. Do današnjeg dana njen program pomaže djeci širom svijeta da postanu sigurni u sebe, kreativni, slobodni i da se bolje izražavaju na engleskom i maternjem jeziku.

Akademija postoji u 30 zemalja širom svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države, Australiju, Irsku, Španiju, Kinu, Japan, Maleziju, Singapur, Južnoafričku Republiku, Novi Zeland, Indiju, Maltu a već pet godina postoji i u Bosni i Hercegovini.

Šta je naša Vizija i Vrijednost?
Koristeći vlastiti program, Helen O'Grady Dramska Akademija teži da stvara i razvija slijedeće sposobnosti i vještine:
Govor i konverzacijske sposobnosti na engleskom jeziku.
Samopouzdanje i samopoštovanje.
Entuzijazam, energiju i pozitivan pristup životu.
Verbalnu i neverbalnu komunikaciju.
Efektivnu socijalnu interakciju, timski rad, vještine slušanja i odgovaranja složenom rečenicom.
Povjerenje u individualni angažman u procesu socijalnih promijena.
Kritičko/divergentno i konceptualno razmišljanje.
Kreativni potencijal koji svako dijete posjeduje.
Mogućnost saradnje sa TV i filmskim producentima i rediteljima u BIH i regiji.

NEMA AUDICIJE! MI VJERUJEMO U KREATIVNI POTENCIJAL SVAKOG DJETETA

Glavni cilj Helen O'Grady dramskog programa je usmjeren na zdrav razvoj djeteta. Program je jedinstven po tome što koristi dramu i glumu kao sredstvo razvoja interakcije i kreativnosti. To uključuje uzbudljiv, pažljivo izrađen plan i program koji omogućava djeci da razviju komunikacijske vještine, poprave samopouzdanje što je od vitalnog značaja za izbor profesije u budućnosti.

Vrlo je važno napomenuti da u Dramskoj Akademiji Helen O'Grady djeca uče verbalne i neverbalne komunikacijske vještine, omogućavajući im da shvate važnost izgovorene riječi i govora tijela. Polaznici uče kako da improvizuju na zadate situacije, stvaraju priče, razvijaju likove te rade sa već pripremljenim skriptama. Kroz ovaj program djeca stiču nove prijatelje i super se zabavljaju!

Osobine

Cjenovnik

Helen O'Grady Academy KIDS Classes

 • LOWER PRIMARY class

  LOWER PRIMARY class namjenjen je za djecu uzrasta od 6 do 11 godina. Časovi se odvijaju srijedom od 18:00h do 19:00h. Cijena je za mjesec dana.

  73,00
 • UPPER PRIMARY class

  UPPER PRIMARY class je namjenjen za djecu uzrasta od 11 do 15 godina. Časovi se odvijaju srijedom od 18:00h do 19:00h. Cijena je za mjesec dana.

  73,00

Helen O'Grady Academy Classes

 • I YOUTH class

  YOUTH class je namjenjen za uzrast od 12 do 14 godina. Časovi se odvijaju subotom od 11:00h do 12:00h. Cijena je za mjesec dana.

  73,00
 • II YOUTH class

  YOUTH class je namjenjen za uzrast od 15 do 16 godina. Časovi se odvijaju subotom od 12:00h do 13:00h. Cijena je za mjesec dana.

  73,00
 • III YOUTH class

  YOUTH class je namjenjen za uzrast od 17 do 19 godina. Časovi se odvijaju subotom od 13:00h do 14:00h. Cijena je za mjesec dana.

  73,00

ONLINE

 • ONLINE

  Časovi se odvijaju ONLINE svake srijede u periodu od 18h do 19h za uzrast od 5 do 10 godina i subotom od 18h do 19h za uzrast od 11 do 13 godina i od 19h do 20h za uzrast od 14 do 19 godina.

  73,00

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Zatvoreno

  Radno vrijeme:

  • PonedjeljakZatvoreno
  • UtorakZatvoreno
  • Srijeda 18:00 - 21:00
  • ČetvrtakZatvoreno
  • PetakZatvoreno
  • Subota 11:00 - 14:00
  • NedjeljaZatvoreno

  Helen O'Grady Academy Sarajevo dramski program je usmjeren na zdrav razvoj djeteta. Program je jedinstven po tome što koristi dramu i glumu kao sredstvo razvoja interakcije i kreativnosti. To uključuje uzbudljiv, pažljivo izrađen plan i program koji omogućava djeci da razviju komunikacijske vještine, poprave samopouzdanje što je od vitalnog značaja za izbor profesije u budućnosti.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač