UPPER PRIMARY Class Helen O'Grady Dramska Akademija

Grbavička bb, Sarajevo 71000
 • Interesovanje:
  Dešavanja, Obrazovanje, Umjetnost, Kultura
 • Za uzrast:
  9-14 godina
 • Dani odvijanja:
  Srijeda

Helen O'Grady Dramska Akademija osnovana je u Perthu, Australiji, septembra 1979 godine. Helen O'Grady je glumica, kvalificirana učiteljica glume i televizijska voditeljica, koja je često djecu pozivala u svoj program.

Njena namjera bila je napraviti glumački program za djecu kojem je osnovni cilj da razvije vještinu govora i jezika te da ojača dječije samopouzdanje i samopoštovanje. Do današnjeg dana njen program pomaže djeci širom svijeta da postanu sigurni u sebe, kreativni, slobodni i da se bolje izražavaju na engleskom i maternjem jeziku.

Akademija postoji u 30 zemalja širom svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Sjedinjene Američke Države, Australiju, Irsku, Španiju, Kinu, Japan, Maleziju, Singapur, Južnoafričku Republiku, Novi Zeland, Indiju, Maltu a već pet godina postoji i u Bosni i Hercegovini.

Šta je naša Vizija i Vrijednost?
Koristeći vlastiti program, Helen O'Grady Dramska Akademija teži da stvara i razvija slijedeće sposobnosti i vještine:
Govor i konverzacijske sposobnosti na engleskom jeziku.
Samopouzdanje i samopoštovanje.
Entuzijazam, energiju i pozitivan pristup životu.
Verbalnu i neverbalnu komunikaciju.
Efektivnu socijalnu interakciju, timski rad, vještine slušanja i odgovaranja složenom rečenicom.
Povjerenje u individualni angažman u procesu socijalnih promijena.
Kritičko/divergentno i konceptualno razmišljanje.
Kreativni potencijal koji svako dijete posjeduje.
Mogućnost saradnje sa TV i filmskim producentima i rediteljima u BIH i regiji.

NEMA AUDICIJE! MI VJERUJEMO U KREATIVNI POTENCIJAL SVAKOG DJETETA

Glavni cilj Helen O'Grady dramskog programa je usmjeren na zdrav razvoj djeteta. Program je jedinstven po tome što koristi dramu i glumu kao sredstvo razvoja interakcije i kreativnosti. To uključuje uzbudljiv, pažljivo izrađen plan i program koji omogućava djeci da razviju komunikacijske vještine, poprave samopouzdanje što je od vitalnog značaja za izbor profesije u budućnosti.

Vrlo je važno napomenuti da u Dramskoj Akademiji Helen O'Grady djeca uče verbalne i neverbalne komunikacijske vještine, omogućavajući im da shvate važnost izgovorene riječi i govora tijela. Polaznici uče kako da improvizuju na zadate situacije, stvaraju priče, razvijaju likove te rade sa već pripremljenim skriptama. Kroz ovaj program djeca stiču nove prijatelje i super se zabavljaju!

Cjenovnik

 • UPPER PRIMARY class

  UPPER PRIMARY class je namjenjen za djecu uzrasta od 11 do 15 godina. Časovi se odvijaju srijedom od 18:00h do 19:00h. Cijena je za mjesec dana.

  73,00

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Termini
Nema termina za ovaj dan
Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Helen O'Grady Academy Sarajevo dramski program je usmjeren na zdrav razvoj djeteta. Program je jedinstven po tome što koristi dramu i glumu kao sredstvo razvoja interakcije i kreativnosti. To uključuje uzbudljiv, pažljivo izrađen plan i program koji omogućava djeci da razviju komunikacijske vještine, poprave samopouzdanje što je od vitalnog značaja za izbor profesije u budućnosti.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač