Časovi i škola jahanja

Biočki put bb
 • Interesovanje:
  Sport
 • Za uzrast:
  3-6 godina, 6-9 godina, 9-14 godina
 • Dani odvijanja:
  Utorak, Četvrtak, Subota,

Jahanje opušta i pomaže u borbi protiv stresa te pozitivno utiče na sveukupnu dobrobit organizma!

Osim velikog pozitivnog psihičkog učinka jahanja, tu su i fizičke dobrobiti – jahanje jača mišiće cijelog tijela, povoljno utiče na kičmu, zglobove i vezivno tkivo, na koordinaciju te opštu tjelesnu pokretljivost, potiče rad srca, krvnog sistema i pluća, poboljšava probavu i potrošnju kalorija pa je odlično i u borbi protiv viška kilograma. Kako se jahanjem možemo početi baviti u bilo kojoj životnoj dobi, cijela porodica može zajednički i kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. U ponudi su pojedinačni časovi i škola jahanja, koji se održavaju jednom ili više puta sedmično, a termini se dogovaraju između instruktora i jahača.

Pojedinačni časovi su najfleksibiliji način učenja i rekreacije na konjima i idealni su za sve jahače koji žele probati jahanje. Intenzitet, trajanje i sadržaj zavisi od starosne dobi, interesa jahača i strukture jahačke grupe.

Škola jahanja se sastoji od 10 časova. Kroz školu jahanja jahačima želimo pružiti kontinuitet i kvalitet koji su dva osnovna faktora za uspjeh i napredak. Tri nivoa škole jahanja su predviđena za jahače starije od 7 godina:

 1. početnički nivo u kojem se jahač upoznaje sa osnovnim jahačkim pojmovima, savladava osnove odnosa i brige prema konju, uči osnove jahanja – ravnoteže, upravljanja, koordinacije, savladava znanje o upotrebi konjičke opreme i sl.
 2. napredni nivo je u kojem jahač koji je savladao osnove prvog nivoa prelazi u savladavanje jahačkog umjeća u bržim kretnjama konja, pristupa se zahtjevnijim manevrima. U drugom nivou instruktor insistira na samostalnosti jahača u kompletnom odnosu prema konju i opremi
 3. iskusni nivo je u kojem je jahač potpuno samostalan u odnosu prema konjima, opremi i jahanju. Jahači trećeg nivoa uče o osnovama ishrane konja, sportskim jahačkim disciplinama, pasminama, psihologiji i upoznaju se sa preponama i terenskim jahanjem

Škola jahanja za djecu od 2,5 do 7 godina namijenjena je najmlađim jahačima koji kroz igru i zabavu uče osnove prirode konja, brige, hranjenja i održavanja i pravila ponašanja u blizini konja. Jahački dio podrazumjeva vježbanje ravnoteže i koordinacije, samouvjerenosti i odgovornosti kroz razne igrice prilagođene uzrastu jahača.

Osobine

Cjenovnik

Škola jahanja

 • Grupna škola jahanja

  Blok od deset trening sati pruža strukturu i kontinuitet koji jahaču neminovno donose pozitivan rezultat. Pristup svakom jahaču je individualan, a način, tempo rada i aktivnosti se prilagođavaju trenutnom nivou. Jaše se u grupi biranoj po uzrastu i jahačkom umjeću polaznika, a napredak usvojenog znanja se prati kroz jahačke rekorde svakog polaznika.

  250,00
 • Privatna škola jahanja

  Cilj programa privatne škole jahanja je da kroz kontinuiran i intenzivan rad jahač usvoji određene jahačke vještine, upozna se sa osnovama njege, ishrane i psihologije konja i postigne maksimalnu samostalnost u odnosu sa konjem.

  350,00
 • Jahaonica za najmlađe

  U Jahaonici naši najmlađi kroz igru i zabavu uče osnove prirode konja, brige, hranjenja i održavanja i pravila ponašanja u blizini konja. Cilj jahaonice jeste pružiti djeci zdrav i solidan start u konjičkom i jahačkom svijetu.

  150,00

Pojedinačni časovi jahanja

 • Grupni čas

  Grupni časovi jahanja se izvode u grupama od tri ili više jahača. Sigurnost jahača je na prvom mjestu u svim aktivnostima na konjima pa se tako kao ritam grupe uvijek uzima ritam najslabijeg jahača. Prednost jahanja u grupi leži u raznim igrama u sedlu kroz koje se usavršavaju jahačke vještine, vizuelnom uočavanju ispravnog i pogrešnog, zabavi koju nosi kontakt sa drugim jahačima, razmjeni iskustava, razgovoru uz laganu šetnju šumom ili djeljenju osjećaja prvog galopa.

  30,00
 • Privatni čas

  Privatni časovu su dizajnirani u zavisnosti od interesa pojedinaca. Prednost privatnih časova jeste što času prisustvuje samo jedan jahač, pa je pažnja instruktora nepodjeljena. Osim jahačke, časovi sadržavaju i teoretsku edukaciju polaznika koja djeluje kao izvrsna priprema za sve situacije u sedlu. Privatni časovi predstavljaju najintenzivniji način savladavanja jahačkih vještina i uvijek se preporučuje početnicima koji su već nakon par časova spremni priključiti se grupi i djelovati samostalno.

  45,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Zatvoreno

  Radno vrijeme:

  • PonedjeljakZatvoreno
  • Utorak 09:00 - 19:00
  • Srijeda 09:00 - 19:00
  • Četvrtak 09:00 - 19:00
  • Petak 09:00 - 19:00
  • Subota 09:00 - 19:00
  • Nedjelja 09:00 - 19:00

  Pegasos centar je nastao iz naše želje da živimo i radimo ono u čemu uživamo i tu sreću i ljepotu prenesemo i na druge. Tako smo spojili konje i prirodu sa sportom, rekreacijom, zdravim načinom života i kreirali različite programe u kojima svako može pronaći nešto za sebe.

  Unlimited rekreativni program započeo je prijateljstvom i udruživanjem snaga dvije djevojke Senade P. Muratović i Tanje Đozo koje su na jednom mjestu spojile neke od najljepših aktivnosti kojima se djeca i odrasli mogu baviti – jahanje, planina, priroda, skijanje, alpinizam... Unlimited moto je "Dare to be different", kroz koji smo željeli inspirisati ljude da se usude ići prema svojim osjećajima i snovima, ma koliko oni bili drugačiji od trenutnih društvenih normi.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač