Atletska kondicija za djecu

Halilovići
 • Interesovanje:
  Sport
 • Za uzrast:
  3-6 godina, 6-9 godina, 9-14 godina
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota

Želite da Vaše dijete bude atleta i postigne potpuni genetski potencijal?

Često u sadašnjoj praksi čujemo kako djeca, koja nisu savladala ni osnovne kretnje, idu na “kondicionu pripremu”. Za mene kao trenera ova terminologija ima “grub” zvučni efekat, jer je kondiciona priprema proces u kome se unapređuju fizičke sposobnosti na jedan viši nivo sa jednim višim intezitetom treniranja. I često je kondicioni trening jedan od manje omiljenih trenažnih procesa u sportskoj karijeri mnogih profesionalnih sportaša. Pa sam ja ovu vrstu treninga nazvao dopunski trening za djecu.

Djeca nisu ljudi u malom tijelu, oni su ljudsko biće sa nedovršenim mnogim fizičkim, psihičkim i fiziološkim procesima u organizmu, ti se procesi moraju čekati do njihovog završetka i da se u tom procesu čekanja trenira shodno njihovim potrebama.

Ovaj dopunski trening ima za cilj da se djeca u periodu sportske inicijacije obogate sa osnovnim kretanjama koje će služiti kao baza za dalju nadogradnju ostalih specifičnih kretnji.

Ovo je vrlo bitan period u procesu oblikovanja i izgradnje sportske ličnosti jer djeca prolaze kroz, već navedeni, period sazrijevanja u kome je moguće uticati na njihovu efikasnost i motoričku inteligenciju od čega će u budućnosti imati više koristi ,ako se iskoristi, nego, ako se preskoči.

Trenažna tehnologija koja se primjenjuje u ovom dopunskom treningu za djecu se zasniva, na početku, na osnovnim motoričkim kretnjama sa tendencijom uvrštavanja komplikovaniih vježbi u trening, shodno stažu treniranja i sposobnosti djeteta. Na početku su to vježbe ABCD-e trčanja, vježbice za koordinaciju i fleksibilnost na preponicama, vježbice za jačanje trupa i ostalih dijelova tijela sa sopstvenom težinom, medicinkom, drvenom palicom i mnoge druge slične vježbice koje višestrano utiču na djecu. Kasnije shodno iskustvu i trenažnom radu počinje se sa uvrštavanjem komplikovanijih vježbi snage koje su na početku educirajućeg karaktera kao što su čučanj, nabačaj, trzaj, razni skokovi i mnoge druge vježbe koje će služiti kao sredstvo za sticanje kondicione superiornosti u specifičnom sportu u odnosu na protivnika.

Često smo svjedoci kako veliki broj djece koja treniraju u raznim klubovima i sportovima, a koja su došla i kod nas u atletiku iz drugih sportova ili na dopunski trening, imaju lošu tehniku trčanja, loše držanja tijela koje je nastalo zbog disbalansa motoričkih sposobnosti. Razlog tome je što se treninzi, u pojedinim sportovima i klubovima, prvenstveno baziraju na specifičnim kretnjama sporta kojeg treniraju, a zapostavljaju se osnovne kretnje i osnovni principi treninga. Treba znati, da bi dijete, znalo voditi loptu mora prvo znati trčati, da bi moglo sigurno i efikasno promijeniti pravac kretanja mora znati trčati, da bi bio brz mora znati trčati, da bi mogao bez straha od povreda jako trenirati i igrati mora biti u balansu svojih spobnosti, da bi postao vrhunski mora izgraditi dobre temelje koje će mu omogućiti uspješnu i sigurnu profesionalnu sportsku karijeru.

Ukoliko želimo da dijete iskoristi i unaprijedi svoj talenat za bilo koji sport, mora biti u balansu optimalno razvijenih motoričkih sposobnosti, obogaćen sa znanjem osnovnih kretnji, i ako bude imao sve navedeno onda je prvo atleta pa ono iz kojeg sporta dolazi.

Zato nas kontaktirajte i dozvolite svom djetetu adekvatnu dodatnu kondicionu pripremu za uspjeh u svom matičnom sportu.

Osobine

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Zatvoreno

  Radno vrijeme:

  • Ponedjeljak 08:00 - 21:00
  • Utorak 08:00 - 21:00
  • Srijeda 08:00 - 21:00
  • Četvrtak 08:00 - 21:00
  • Petak 08:00 - 21:00
  • Subota 08:00 - 21:00
  • NedjeljaZatvoreno

  Objavio ATLETA. ba

  ATLETA. ba

  Atleta.ba ima za cilj da prezentuje atletiku kao zasebni sport, kao sredstvo kondicionog/rekreativnog treninga i kao temelj za sve ostale sportove.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač