• Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  1-3 godine, 3-6 godina
 • Dani odvijanja:
  Ponedjeljak, Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Cilj rada u Vrtiću Maarif je unapređivanje ranog odgoja i obrazovanja djece, odnosno kvalitete provedenog vremena u vrtiću. Odgojno-obrazovni rad temelji se na poštivanju prava djece i zadovoljavanju njihovih potreba i interesa u skladu s razvojnim mogućnostima svakog djeteta. Slika koju razvijamo o djetetu jeste da je ono kompetentno biće, prirodno zainteresirano i motivirano za istraživanje svijeta koji ga okružuje u svom jedinstvenom obrascu razvoja. Smatramo da je autentično učenje djeteta ono koje se događa prirodno u bogatom podsticajnom okruženju.

Naš program podržava cjelokupni razvoj djeteta: kognitivni, psihofizički, socijalno-emocionalni, jezički i motorički razvoj uz podršku specijaliziranih aktivnosti kao što su: nauka i tehnologija, umjetnost, sport, strani jezici i vjeronauka, uzimajući u obzir razvoj djeteta u cjelini. U skladu s tim stručni saradnici i odgajatelji formirali su stručni tim te dizajnirali i kreirali prostor u skladu s interesima roditelja i djece.

Smatramo da ne postoji samo jedan ispravan način obrazovanja, pa koristimo razne metode i tehnike poučavanja i učenja prilagođavajući program odgojno-obrazovnog rada djeci predškolskog uzrasta. Stvaranjem bogatog okruženja u odgojnim grupama podstičemo razvoj samostalnosti, sigurnosti te prava na slobodu izbora i autonomiju djeteta. Stimulativan i podsticajan prostor pomaže djeci u razvoju emocionalne inteligencije i socijalnih znanja i vještina. Stoga, odgajatelji stvaraju dinamičan i podsticajan prostor koji neprestano podstiče potencijale djeteta da istražuje i uči kroz igru u saradnji sa vršnjacima i odgajateljima.

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak sa specijaliziranim aktivnostima i 4 obroka dnevno

  Za uzrast od 3 do 6 godina.

  340,00
 • Cjelodnevni boravak

  Za uzrast 1 do 3 godine.

  375,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  [recaptcha]

  Misija Maarif Schools of Sarajevo je da odgaja mlade ljude sa cjeloživotnom posvećenošću za traženjem znanja uz intelektualnu znatiželju, kao samostalne, principijelne, otvorene, uravnotežene i brižne osobe koje kritički razmišljaju i ponašaju se odgovorno kao „ljudi dobre volje”.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.