PU “Waldorfski vrtić Kolibica”

Ismeta Alajbegovića Šerbe br.22
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  1-3 godine, 3-6 godina
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Waldorfski vrtić Kolibica” je predškolska ustanova koja svoj rad zasniva na programu odobrenom od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i prvi licencirani waldorfski vrtić u BiH!

Waldorfska pedagogija jedinstvena je metoda obrazovanja, stvorena da razvije slobodna ljudska bića koja su sposobna sama sebi dati smisao i smjer u vlastitim životima.

”Waldorfski vrtić Kolibica” radi po principima waldorf pedagogije, što podrazumjeva prvenstveno brigu o zdravlju djeteta, kao i pedagoški rad koji podržava holistički razvoj djeteta.

Mi preferiramo:

 • rad sa prirodnim materijalima (drvo, vuna, vosak, pijesak,…),
 • svakodnevni boravak vani, bez obzira na vremenske uslove (u prosjeku naša djeca provedu 1-1,5 sat vani a u ljetnom periodu 3-4 sata),
 • u našem vrtiću nema crtića, TVa, video igrica i sl.

Ishrani se posvećuje velika pažnja i kuhinja je pretežno vegetarijanska. Slatkiše ne jedemo, niti bilo kakve grickalice i sokove. Uvijek pijemo vodu, čaj i limunadu.

Prirodni razvoj djece se potiče kroz svakodnevnu igru u bašti, i kroz programske sadržaje (bajke, pjesme, lutkarske predstave, radionice; pravljenje zemički, modeliranje voskom, crtanje voštanim bojama, rad sa posebnim, eko bojama kroz igrokaze i sl.

Planiramo i izlete u priodu (jednom mjesečno), proslave godišnjih doba i još mnoge sadržaje.

Odgajanje je u waldorfskoj pedagogiji shvaćeno kao zajednički rad odgajatelja/učitelja i roditelja. Organiziraju se dani roditelja, roditelji pomažu vrtiću/školi u skladu sa svojom stručnošću. Waldorfska pedagogija je nezamisliva ako roditelji ne znaju i ne dožive na koji način njihova djeca uče i rade i ako i kod kuće ne potpomognu taj rad odgovarajućim ugođajem. Osnovna aktivnost djeteta zasniva se na ponašanju odgajatelja/učitelja, odnosno roditelja i zato zahtjeva veliku roditeljsku inicijativu i aktivno uključivanje u proces odgoja i obrazovanja.

Djeca zajedno s odgojiteljima sudjeluju u sjeckanju povrća, pravljenju hljeba i kolača, mljevenju brašna, čišćenju prostorije i namještaja, popravljanju i izradi igračaka, šivanju lutaka i izvođenju lutkarskih predstava. Odgajatelj je osoba koja je svojim moralnim bićem te promišljenim, svrhovitim i preglednim aktivnostima uzor i poticaj za djetetovu aktivnost, bilo u radu, bilo u igri.

Waldorf je izrazito protiv plastike, elektronike i zaslona (televizija, računala, telefoni, itd.), stoga ako je vaš iPad najbolji prijatelj vašeg djeteta – to nije vrtić za vas!

Osobine

Cjenovnik

Cjelodnevni boravak

 • Za djecu od 1 do 2 godine

  Cjelodnevni boravak uključuje boravak djeteta od 7:00h do 17:00h uz tri obroka (doručak, ručak, užina), dnevni odmor (spavanje) sat i po dnevno, planirane pedagoške aktivnosti, kao i proslavu rođendana za koju se planira poseban program a uračunat je u ovu cijenu. *Za drugo upisano dijete nudimo popust od 50KM.

  400,00
 • Za djecu od 2 do 6 godina

  Cjelodnevni boravak uključuje boravak djeteta od 7:00h do 17:00h uz tri obroka (doručak, ručak, užina), dnevni odmor (spavanje) sat i po dnevno, planirane pedagoške aktivnosti, kao i proslavu rođendana za koju se planira poseban program a uračunat je u ovu cijenu. *Za drugo upisano dijete nudimo popust od 50KM.

  350,00

Poludnevni boravak

 • Za djecu od 1 do 6 godina

  Poludnevni boravak uključuje boravak djeteta od 7:00h do 13:00h, uz dva obroka (doručak i ručak), planirane pedagoške aktivnosti, igru vani, kao i rođendansku proslavu. *Za drugo upisano dijete nudimo popust od 50KM.

  300,00

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda
Zatvoreno

Radno vrijeme:

 • Ponedjeljak 07:00 - 17:00
 • Utorak 07:00 - 17:00
 • Srijeda 07:00 - 17:00
 • Četvrtak 07:00 - 17:00
 • Petak 07:00 - 17:00
 • SubotaZatvoreno
 • NedjeljaZatvoreno

Vrtić "Kolibica" radi po principima waldorf pedagogije, što podrazumjeva prvenstveno brigu o zdravlju djeteta, kao i pedagoški rad koji podržava holistiški razvoj djeteta.

Molimo da se logirate kako bi vidjeli kontaktne detalje.

Registrujte se kao Ponuđač