Logiraj se!?

 • Interesovanje: Obrazovanje, Dešavanja, Umjetnost, Kultura
 • Za uzrast: 9-14 godina
 • Dani odvijanja: Ponedeljak

Nešto novo za malo veće mališane, od 8 do 14 godina. Kroz “cool product design scool”, imaćemo priliku da zavirimo u neiscrpno – kreativni svijet produkt dizajna.
Krenućemo od razgovora, analize, otvorenog razmišljanja i posmatranja predmeta oko nas. Probaćemo razumjeti sta je to jednog dizajnera inspirisalo i nagnalo da
napravi jednu stolicu, flašu, spajalicu, svemirsku letjelicu…  U centar posmatranja postavićemo čovjeka i jasno sagledati šta on osjeća, želi i koje su njegove realne potrebe. Igraćemo se, mnogo diskutovati, skicirati, raditi praktične zadatke i sve ispratiti “Design Thinking” metodom koju koriste “veliki” dizajneri.  Naučićemo razmišljati kao dizajneri, a za kraj ćemo i sami to biti. Ideje sa papira prenijeti ćemo u male prototipove i doživjeti ih u prostoru. No tu se nećemo zaustaviti. To što smo napravili ćemo analizirati i probati uvidjeti da li su negdje moguće promjene. Shvatićemo da je dizajniranje neumorno rješavanje problema i traženje još boljih i kvalitetnijih ideja. Zato u tom svijetu i jeste tako zanimljivo i uvijek kreativno. Nikada ne znamo gdje nas može odvesti.  Školicu produkt dizajna vodi Ilda Berberović, mlada dizajnerica koja je svoje znanje stekla na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a već dugo se bavi freelancingom u svijetu dizajna. Njen rad ćemo vam najbolji približiti kroz naš vizuelni identitet (Career4Me i cool4scool), s obzirom da je Ilda kreator našeg logotipa i od tada je neko ko sve naše poruke i usluge isprati vizuelno. Sve što se vašem oku sviđa na našoj stranici je ona, pa čak i jedinstveni oslikani krugovi na zidovima cool4scool-a. Osim dizajna, Ildina velika strast je rad s glinom, zbog čega je otvorila grnčarski studio zglinom, u kojeg ćete uskoro moći zaviriti i upoznati se sa njenim jedinstvenim radom.

Učešće po terminu je 10 KM, a za ciklus od četiri termina 35 KM. Djeca iz iste porodice imaju popust. Prostor u kojem se održava školica je na 75 kvadrata zbog čega je moguće poštovati preporučene mjere.

Osobine

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Termini
Nema termina za ovaj dan
Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Objavio cool4scool

  Cool4scool

  Koncept boravka za djecu od 3 do 9 godina, inspirisan autentičnošću svakog djeteta i njegovim ličnim potencijalima. U cool4scool djelujemo na osnovu cjelodnevnog boravka za djecu ali i malih školica na kojima djeca istražuju svoje talente i upoznaju se sa savremenim umjetnostima i industrijama.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.