• Interesovanje:
  Dešavanja, Obrazovanje, Umjetnost, Kultura
 • Za uzrast:
  9-14 godina

Nešto novo za malo veće mališane, od 8 do 14 godina ponedjeljkom u 18:00H. Kroz “cool product design scool”, imaćemo priliku da zavirimo u neiscrpno – kreativni svijet produkt dizajna.
Krenućemo od razgovora, analize, otvorenog razmišljanja i posmatranja predmeta oko nas. Probaćemo razumjeti sta je to jednog dizajnera inspirisalo i nagnalo da
napravi jednu stolicu, flašu, spajalicu, svemirsku letjelicu…  U centar posmatranja postavićemo čovjeka i jasno sagledati šta on osjeća, želi i koje su njegove realne potrebe. Igraćemo se, mnogo diskutovati, skicirati, raditi praktične zadatke i sve ispratiti “Design Thinking” metodom koju koriste “veliki” dizajneri.  Naučićemo razmišljati kao dizajneri, a za kraj ćemo i sami to biti. Ideje sa papira prenijeti ćemo u male prototipove i doživjeti ih u prostoru. No tu se nećemo zaustaviti. To što smo napravili ćemo analizirati i probati uvidjeti da li su negdje moguće promjene. Shvatićemo da je dizajniranje neumorno rješavanje problema i traženje još boljih i kvalitetnijih ideja. Zato u tom svijetu i jeste tako zanimljivo i uvijek kreativno. Nikada ne znamo gdje nas može odvesti.  Školicu produkt dizajna vodi Ilda Berberović, mlada dizajnerica koja je svoje znanje stekla na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, a već dugo se bavi freelancingom u svijetu dizajna. Njen rad ćemo vam najbolji približiti kroz naš vizuelni identitet (Career4Me i cool4scool), s obzirom da je Ilda kreator našeg logotipa i od tada je neko ko sve naše poruke i usluge isprati vizuelno. Sve što se vašem oku sviđa na našoj stranici je ona, pa čak i jedinstveni oslikani krugovi na zidovima cool4scool-a. Osim dizajna, Ildina velika strast je rad s glinom, zbog čega je otvorila grnčarski studio zglinom, u kojeg ćete uskoro moći zaviriti i upoznati se sa njenim jedinstvenim radom.

Učešće po terminu je 10 KM, a za ciklus od četiri termina 35 KM. Djeca iz iste porodice imaju popust. Prostor u kojem se održava školica je na 75 kvadrata zbog čega je moguće poštovati preporučene mjere.

Osobine

Cjenovnik

 • Cijena po terminu od sat vremena

  Ponedjeljak u 18h.

  15,00
 • Cijena za mjesečno učešće na 4 termina od sat vremena

  Ponedjeljkom u 18h.

  50,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Objavio cool4scool

  Cool4scool

  Koncept boravka za djecu od 3 do 9 godina, inspirisan autentičnošću svakog djeteta i njegovim ličnim potencijalima. U cool4scool djelujemo na osnovu cjelodnevnog boravka za djecu ali i malih školica na kojima djeca istražuju svoje talente i upoznaju se sa savremenim umjetnostima i industrijama.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.