Predškolska ustanova „Kid IUS“ je ustanova osnovana za pružanje i unapređenje odgoja, obrazovanja i njege djece uzrasta od 1 do 6 godina!

Predškolska ustanova „Kid IUS“ je registrovana u Registru predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i u Registru općinskog suda te se nalazi u programu subvencioniranja djece koja su na Listi čekanja JU „Djeca Sarajeva“.

Predškolska ustanova “Kid IUS” se nalazi unutar kampusa Internacionalnog univerzitetau Sarajevu.

Ukupna površina unutrašnjeg prostora iznosi 356m2, dok prostor za igru u dvorištu sa zelenom površinom iznosi 300 m2 i u cjelini je ograđen. Sve prostorije se nalaze u prizemlju i imaju direktan prilaz dvorištu sa igralištem. Glavni ulaz je udaljen od prometne ceste i ima bezbijedan prilaz, a u neposrednoj blizini obezbijeđena su besplatna parking mjesta za roditelje.

PU „Kid IUS“ na raspolaganju ima sljedeće prostorije:

 • Prijemna soba (garderober) 20m2,
 • Administrativni ured (prostorija za osoblje) 20m2,
 • Sala za sastanke i obavljanje savjetodavnih razgovora površine 20m2
 • Radna soba 41m2,
 • Radna soba 41m2,
 • Radna soba 41m2,
 • Radno-spavaća soba 41m2,
 • Spavaća soba 41m2,
 • Soba za gledanje televizije 23m2,
 • Trpezarija 47m2.

Sve navedene prostorije povezane su zajedničkim hodnikom, gdje se  nalaze i dva mokra čvora (muški i ženski) prilagođena djeci ranog i predškolskog uzrasta. Po dva velika prozora u radnim sobama u kojima se odvija odgojno – obrazovni rad s djecom čine prostorije vrtića u kojima djeca borave svijetlim i prostranim.

Svaka radna soba ima mokri čvor prilagođen djeci ranog i predškolskog uzrasta koji se koriste uz obavezan nadzor učiteljica. Preglednoj strukturi prostorija se poklanja posebna pažnja na način da se didaktički materijali namijenjeni za rad s djecom nalaze na visini koja im omogućava samostalno uzimanje i korištenje.

U sali za sastanke nalazi se biblioteka sa stručnom literaturom, koja je dostupna i roditeljima.

Dvorište vrtića ograđeno je ogradom, sadrži dva velika tobogana s drvenim kućicama, jedan mali tobogan za djecu ranog uzrasta, dvije ljulje za djecu ranog uzrasta i za djecu predškolskog uzrasta, drveni pješčanik te veliki suncobran koji je mobilan.

Cijeli kampus Internacionalnog univerziteta je na raspolaganju za korištenje za igru i rad s djecom, a unutar kampusa se nalazi i betonsko košarkaško igralište koje je također ograđeno, asfaltirane stazice za šetanje, veliki travnati stadion, slobodna površina posuta šljunkom, voćnjaci. U univerzitetskim zgradama koje se nalaze unutar kampusa nalazi se amfiteatar i fiskulturna sala koji su također na raspolaganju PU “Kid IUS” za obilježavanje svečanih priredbi i događaja.

Mi u Predškolskoj ustanovi “Kid IUS” Radujemo se, Afirmišemo pozitivno roditeljstvo, Socijaliziramo jedni druge, njegujemo Toplu riječ, Empatični smo jedni prema drugima, Mislimo pozitivno i Odgajamo naše najmlađe i najvoljenije, našu djecu.

Od 2016. godine do danas koliko PU „Kid IUS“ postoji i radi, izveli smo četiri generacije školaraca koji su uspješno završili obavezni predškolski program.

Predškolska ustanova „Kid IUS“ provodi sljedeće programe: cjeloviti razvojni program, specijalizirani programi, obavezni program za djecu u godini prije polaska u školu.

Edukativni rad s djecom podrazumijeva osnovni program rada koji uključuje razvoj motoričkih vještina, komunikacijskih vještina, socijalnih i emocionalnih vještina, intelektualni razvoj, kreativnost. Vrijeme igranja uključuje igru ​​u dvorištu i slobodne aktivnosti u prostorijama ustanove.

 DOBRODOŠLI u našu “Kid IUS” porodicu u kojoj RASTEMO zdravo!

Svoj termin za obilazak vrtića možete zakazati putem TUSPAS platforme ili nas pozvati putem telefona na broj 033 957 490. Upoznajte se sa našim jedinstvenim radom i pristupom prema djeci i uvjerite se zašto smo pravi izbor za Vas i Vaše dijete.

Osobine

Cjenovnik

Usluge boravka

 • Cjelodnevni boravak

  Cjelodnevni boravak traje od 6.45h do 17.45h i uključuje: doručak, ručak i dvije užine, jutarnju tjelovježbu, vrijeme edukacije, igranje i učenje u dvorištu, vrijeme spavanja i vrijeme igre. Obavezni program za predškolce te specijalizirane programe: engleski jezik, interaktivne muzičke radionice “Tempo”, karate u organizaciji KK Perfekt (treninzi prilagođeni za djecu predškolskog uzrasta). *Posebne pogodnosti i popusti za drugo i treće upisano dijete iz iste porodice.

  300,00
 • Poludnevni boravak

  Poludnevni boravak traje od 6.45h do 13h, uključe: doručak, ručak i užinu, jutarnju vježbu, vrijeme edukacije, igru ​​i učenje u dvorištu. Obavezni program za predškolce te specijalizirane programe: engleski jezik, interaktivne muzičke radionice “Tempo”, karate u organizaciji KK Perfekt (treninzi prilagođeni za djecu predškolskog uzrasta). *Posebne pogodnosti i popusti za drugo i treće upisano dijete iz iste porodice.

  210,00

Lokacija

Ocjena (1)

5.0 Od 5.0
Usluga 5.0
Vrijedno novca 5.0
Lokacija 5.0
Čistoća 5.0
 • Hilal
  16/09/2020 at 22:09

  My daughter is 3,5 years old and she has been attending Preschool “Kid IUS” since she was 1. She has settled wonderfully thanks to the kind and attentive teaching staff. The teachers show a genuine enthusiasm for their roles, and the impact that they have made on my daughter’s life thus far is just wonderful. She is developing really well and I really do credit much of that to the great care and attention that receives at Preschool “Kid IUS”. As a parent, there is nothing more important than knowing your child is safe and in good hands. I have full confidence and have been very pleased with the care my daughter has received. With the support of her caring teachers, my daughter sees Preschool “Kid IUS” as a great place to learn and play. Preschool “Kid IUS” has become my daughter’s second home and she truly enjoys her time there. Hilal, mother of a girl registered at Preschool “Kid IUS”

  Helpful Review

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Otvoreno

  Radno vrijeme:

  • Ponedjeljak 06:45 - 18:00
  • Utorak 06:45 - 18:00
  • Srijeda 06:45 - 18:00
  • Četvrtak 06:45 - 18:00
  • Petak 06:45 - 18:00
  • SubotaZatvoreno
  • NedjeljaZatvoreno

  Predškolska ustanova „Kid IUS“ je registrovana u Registru predškolskih ustanova Kantona Sarajevo i u Registru općinskog suda.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač