Radionice LEGO ROBOTIKA + SCRATCH Radionice, Obrazovanje

Tešanjska 24a
 • Interesovanje: Interesovanje:, Obrazovanje
 • Za uzrast: 9-14 godina
 • Dani odvijanja: Srijeda, Petak

Radionice Lego robotike omogućavju djeci se kroz zabavu i igru upoznaju sa zanimljivim svijetom tehnologije. Polaznici se kroz njima poznatu “igračku” brzo uključuju u vježbe i na praktičan način upoznaju principe rada mašina i sistema koji ih okružuju. Praktični rad je suština učenja jer djeca aktivno primjenjuju stečeno znanje i tako usvajaju sadržaj predavanja. Za ugodan praktični rad možemo zahvaliti dobro odabranim i raznovrsnim elementima koje možemo naći u LEGO Education setovima i među osnovcima veoma popularnom programu Scratch, a koje koristimo na našim radionicama.

U Scratchu dijeca uče osnove logike programiranja, bez učenja komplikovane sintakse standardnih programskih jezika, jer ovaj program koristi vizuelne komponente. Djeca se upoznaju sa osnovnim principima programiranja kroz vizuelne blokove, koji se sklapaju slično lego blokovima.  Na radionicama Lego Robotika polaznici će praviti robota od Lego kocki, a zatim programiraju naredbe u programu Scratch.

Za još veću raznolikost i šire mogućnosti projekata u kombinaciji sa Lego i Scratch koristimo i micro:bit.

Za više informacija posjetite našu stranicu http://www.afterschool.ba

Prva radionica u okviru dogovorenog termina je besplatna za nove članove!

Prijavite se možete putem:

 • TUSPAS formulara
 • Formulara koji se nalazi na našoj web stranici
 • Pozivom na broj 061/ 425 -164

Osobine

Cjenovnik

 • LEGO ROBOTIKA + SCRATCH

  Cijena je za mjesec dana i radionice se održavaju svakog petka od 19:15h do 20:30h. Preporučeni uzrast: 9 - 13 godina

  70,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Booking Formular

Termini
Nema termina za ovaj dan
Usluge 0
Imate kupon?
Kupon je dodan
Logiraj se da rezervišeš

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Program AfterSchool radionica je osmišljen sa ciljem da kod najmlađih polaznika inicira ljubav prema nauci i učenju, a da kod starijih osnovaca želju da razvijaju svoje ideje i nalaze inovativne odgovore na različita pitanja i probleme. Kod naših polaznika podstičemo radoznalost i želju za otkrivanjem i upoznavanjem novog, te samostalnost pri istraživanju i zaključivanju. Uz interaktivne, kreativne i zanimljive aktivnosti mališani na prirodan način usvajaju različite naučne pojmove, zbog čega će željeti da otkrivaju nove stvari, izučavaju i usvajaju iz dana u dan.
  Pripremili smo interesantne teme, zabavne vježbe i eksperimente kako bismo najmlađim omogućili zanimljivo i učinkovito učenje kroz igru. Rješavanje problema, kritičko razmišljanje, motoriku I kreativnost samo su neke od vještina koje najmlađi razvijaju na STEM radionicama.
  Želite li i sami da se uvjerite izgleda druženje na AfterSchool radionicama, zakažite probnu radionicu popunjavanjem formulara na našoj web stranici ili nam pišite u FB inbox.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.