PU “Bonum” Sarajevo- Vrtić “Bonum”

Alipašina 22a
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  3-6 godina, 6-9 godina
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Poštovani roditelji,

Hvala vam što ste odlučili svoje vrijeme posvetiti upravo našoj Ustanovi kako bi saznali da li je boravak u našim vrtićima najbolji izbor za Vaše dijete.

Predškolska ustanova ”Bonum” organizira i provodi Cjelovite razvojne programe obrazovanja i odgoja djece, njege, zdravstvene zaštite i ishrane  od navršenih godinu dana života do polaska u osnovnu školu. Pored dnevne  brige o djeci PU “Bonum” nudi i druge zabavne i rekreacijske aktivnosti koji su prilagođeni uzrastu djece. Vrtić “Bonum” se nalazi u naselju Ciglane na adresi Alipašina 22A, gdje je ujedno i sjedište ustanove.

Predškolski odgoj ostvaruje se u skladu s razvojnim osobinama i potrebama djece i u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo. Fokus je na pravilnom psiho-fizičkom razvoju i razvoju intelektualnih sposobnosti kod djece. 

U okviru svog rada i boravka djece vrtić “Bonum” nudi cjelodnevni i poludnevni boravak u kojima se sprovodi Cjeloviti razvojni program, odgojno-obrazovni rad na Bosanskom, Engleskom i Njemačkom jeziku, umjetnički sadržaji (muzika, gluma, ples), a sve je praćeno individualnim i grupnim razvojnim mapama djeteta. U toku školske godine “Bonum” za svoju djecu organizuje sportske aktivnosti poput, skijanja, klizanja, odbojke (za djevojčice školskog uzrasta) kao i posjetu planinama i izletištima, ustanovama kulture i umjetnosti, a sve u skladu sa realizacijom i implementacijom programa u toku godine.

Prostori naših vrtića su opremljeni savremenim didaktičkim igračkama i nastavnim sredstvima poput SMARTBoard koja omogućava rad i učenje sa djecom predškolskog i školskog uzrasta. Unutrašnji prostori vrtića su osmišljeni prema uzrastu djece, odnosno prema centrima koji podstiču učenje, kreativnost i maštu kod djece.

PU “Bonum” u svom timu ima pedagoga i psihologa sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Psiholog naše ustanove pruža psihološku podršku djeci i roditeljima kojima je potrebna dodatna individualna pomoć stručnjaka u detekciji dječije darovitosti, pomoć u slučajevima razvojnih smetnji i dr. Pored osnovnih usluga nudimo i dodatne usluge  te saradnju sa spoljnih stručnim saradnicima poput logopeda, muzikoterapeuta, ortopeda, i dr.

Vrtić ima značajan uticaj na razvoj, odgoj i stvaranje navika kod djece budući da tu djeca provode veći dio dana, ali najvažniju ulogu ima zapravo porodica koja djetetu daje prve smijernice u zdravoj ishrani. Pravilnom ishranom u djetinjstvu, obezbjeđuje se i pravilan fizički, intelektualni, emotivni i socijalni rast i razvoj! Zato, ishrana djece u našoj ustanovi nastoji da odgovori i zdravstvenoj i vaspitnoj ulozi koju ima. Dnevni obroci i užine su raznosvrsne, a zastupljene su sve grupe namirnica kako bi se djeci obezbijedio nutritivan obrok. Želimo napomenuti da su obroci uravnoteženi što znači da se serviraju u određenim razmacima u skladu sa fiziološkim potrebama djece.

Boravak na zraku je važan za pravilan rast i razvoj djeteta, stoga djeca imaju priliku da borave u vlastitom dvorištu vrtića tokom cijele godine. Iako se vrtić nalazi u centru grada, dvorište našeg vrtića je zaštićeno od pogleda i saobraćaja, a okružen je “šumicom” koja nam tokom vrelih ljetnjih dana stvara hladovinu i svjež zrak. Upravo nam ta šumica odmara oči, a melodični cvrkuti ptica čine našu igru veselijom. 

Nastavno osoblje PU “Bonum” je visokoobrazovan tim koji čine magistri predškolskog odgoja, bachelori i magistri pedagogije i psihologije kao i pedijatrijske sestre. Naš tim je odgovorno posvećen svakom djetetu individualno, a roditelji uvijek imaju priliku razgovarati o napretku svog djeteta sa odgajateljem. Zadovoljstvo roditelja i osmijeh na licu djeteta potvrđuje naš slogan: “Bonum” za dobro, sretno djetinjstvo!

Pozivamo Vas da nas posjetite u terminima kada Vama najbolje odgovara.

Vaša Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo!

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak

  boravak od 3-6 godina

  300,00
 • Poludnevni boravak

  boravak 3-6 godina

  250,00
 • Produženi boravak sa prevozom

  Boravak školske djece

  250,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Predškolska ustanova "Bonum" je osnovana 2014. godine a naši vrtići se nalaze na dvije lokacije: Ciglane i Stup. Osnovna djelatnost Ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.

  Registrujte se kao Ponuđač