PU “Bonum” Sarajevo- Vrtić “Bonum”

Alipašina 22a
 • Interesovanje:
  Obrazovanje
 • Za uzrast:
  3-6 godina, 6-9 godina
 • Dani odvijanja:
  , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak

Poštovani roditelji,

Hvala vam što ste odlučili svoje vrijeme posvetiti upravo našoj Ustanovi kako bi saznali da li je boravak u našim vrtićima najbolji izbor za Vaše dijete.

Predškolska ustanova ”Bonum” organizira i provodi Cjelovite razvojne programe obrazovanja i odgoja djece, njege, zdravstvene zaštite i ishrane  od navršenih godinu dana života do polaska u osnovnu školu. Pored dnevne  brige o djeci PU “Bonum” nudi i druge zabavne i rekreacijske aktivnosti koji su prilagođeni uzrastu djece. Vrtić “Bonum” se nalazi u naselju Ciglane na adresi Alipašina 22A, gdje je ujedno i sjedište ustanove.

Predškolski odgoj ostvaruje se u skladu s razvojnim osobinama i potrebama djece i u skladu sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo. Fokus je na pravilnom psiho-fizičkom razvoju i razvoju intelektualnih sposobnosti kod djece. 

U okviru svog rada i boravka djece vrtić “Bonum” nudi cjelodnevni i poludnevni boravak u kojima se sprovodi Cjeloviti razvojni program, odgojno-obrazovni rad na Bosanskom, Engleskom i Njemačkom jeziku, umjetnički sadržaji (muzika, gluma, ples), a sve je praćeno individualnim i grupnim razvojnim mapama djeteta. U toku školske godine “Bonum” za svoju djecu organizuje sportske aktivnosti poput, skijanja, klizanja, odbojke (za djevojčice školskog uzrasta) kao i posjetu planinama i izletištima, ustanovama kulture i umjetnosti, a sve u skladu sa realizacijom i implementacijom programa u toku godine.

Prostori naših vrtića su opremljeni savremenim didaktičkim igračkama i nastavnim sredstvima poput SMARTBoard koja omogućava rad i učenje sa djecom predškolskog i školskog uzrasta. Unutrašnji prostori vrtića su osmišljeni prema uzrastu djece, odnosno prema centrima koji podstiču učenje, kreativnost i maštu kod djece.

PU “Bonum” u svom timu ima pedagoga i psihologa sa dugogodišnjim radnim iskustvom. Psiholog naše ustanove pruža psihološku podršku djeci i roditeljima kojima je potrebna dodatna individualna pomoć stručnjaka u detekciji dječije darovitosti, pomoć u slučajevima razvojnih smetnji i dr. Pored osnovnih usluga nudimo i dodatne usluge  te saradnju sa spoljnih stručnim saradnicima poput logopeda, muzikoterapeuta, ortopeda, i dr.

Vrtić ima značajan uticaj na razvoj, odgoj i stvaranje navika kod djece budući da tu djeca provode veći dio dana, ali najvažniju ulogu ima zapravo porodica koja djetetu daje prve smijernice u zdravoj ishrani. Pravilnom ishranom u djetinjstvu, obezbjeđuje se i pravilan fizički, intelektualni, emotivni i socijalni rast i razvoj! Zato, ishrana djece u našoj ustanovi nastoji da odgovori i zdravstvenoj i vaspitnoj ulozi koju ima. Dnevni obroci i užine su raznosvrsne, a zastupljene su sve grupe namirnica kako bi se djeci obezbijedio nutritivan obrok. Želimo napomenuti da su obroci uravnoteženi što znači da se serviraju u određenim razmacima u skladu sa fiziološkim potrebama djece.

Boravak na zraku je važan za pravilan rast i razvoj djeteta, stoga djeca imaju priliku da borave u vlastitom dvorištu vrtića tokom cijele godine. Iako se vrtić nalazi u centru grada, dvorište našeg vrtića je zaštićeno od pogleda i saobraćaja, a okružen je “šumicom” koja nam tokom vrelih ljetnjih dana stvara hladovinu i svjež zrak. Upravo nam ta šumica odmara oči, a melodični cvrkuti ptica čine našu igru veselijom. 

Nastavno osoblje PU “Bonum” je visokoobrazovan tim koji čine magistri predškolskog odgoja, bachelori i magistri pedagogije i psihologije kao i pedijatrijske sestre. Naš tim je odgovorno posvećen svakom djetetu individualno, a roditelji uvijek imaju priliku razgovarati o napretku svog djeteta sa odgajateljem. Zadovoljstvo roditelja i osmijeh na licu djeteta potvrđuje naš slogan: “Bonum” za dobro, sretno djetinjstvo!

Pozivamo Vas da nas posjetite u terminima kada Vama najbolje odgovara.

Vaša Predškolska ustanova “Bonum” Sarajevo!

Osobine

Cjenovnik

 • Cjelodnevni boravak

  boravak od 3-6 godina

  300,00
 • Poludnevni boravak

  boravak 3-6 godina

  250,00
 • Produženi boravak sa prevozom

  Boravak školske djece

  250,00

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  [recaptcha]

  Predškolska ustanova "Bonum" je osnovana 2014. godine a naši vrtići se nalaze na dvije lokacije: Ciglane i Stup. Osnovna djelatnost Ustanove je predškolski odgoj i obrazovanje djece.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.