Osnove programiranja za djecu 7 do 15 godina Obrazovanje, Kursevi

Branilaca Sarajeva 20
 • Interesovanje: Obrazovanje, Dešavanja
 • Za uzrast: 6-9 godina, 9-14 godina
 • Dani odvijanja: , Utorak, Srijeda, Četvrtak, Petak, Subota

Ovaj uvodni kurs motiviše djecu da stvaraju igrice, video i priče dok usvajaju osnovna znanja o programiranju bez potrebe za bilo kakvim predhodnim iskustvima. Djeca će se upoznati sa CODE i Scratch platformama i njihovim okruženjima te naučiti da animiraju likove i prave kreativne grafike sa alatima za dizajn.

Dizajnirat će zabavne igrice koristeći dragging and dropping built-in blokove koda što će im pomoći razvoju vještina za logičko rješavanje problema i shvatanja strukture programiranja.

Djeca će imati priliku da na osnovu prilagođenog kurikuluma naše škole savladaju:

 • programske koncepte,
 • logiku programiranja,
 • opšta znanja o tehnologiji i računarima
 • metode rješavanja problema u programiranju.Nastava se izvodi uz primjenu koncepta plug i unplug časova uz korištenje CODE i Scratch platforme.

TIP NASTAVE

 • DSLAB Učionica
 • Online Live Class

PLATFORME

 • CODE 600xp bodova
 • SCRATCH 500xp bodova
 • Total: Osnovni nivo 1100xp bodova

TERMINI IZVOĐENJA

Program traje godinu dana i izvodi se dva puta sedmično.

Blok termini Pon-Srijeda ili Uto-Čet

17:30h – 18:30h
18:30h – 19:30h
19:30h – 20:30h

Nastava se ne izvodi tokom redovnih raspusta i praznika.

NAPOMENA

Nudimo vam osiguranje povrata novca za sve kurseve. Mjesečna školarina iznosi 89KM koja se u potpunosti može refundirati nakon probnog časa ukoliko učenik na želi nastaviti sa kursem. Naši učenici obožavaju Digital School te iz tog razloga stojimo iza kvalitete naših kurseva i opcije refundiranja. Nakon probnog časa učenici plaćaju cijenu prema utvrđenom cjenovniku kurseva.

OSTALI PROGRAMI

Napredni kurs programiranja za djecu 12 do 15 godina
Napredni kurs programiranja za mlade 16 do 18 godina

Osobine

Cjenovnik

 • Osnove programiranja

  Ovaj uvodni kurs motiviše djecu od 7 do 15 godina da stvaraju igrice, video i priče dok usvajaju osnovna znanja o programiranju bez potrebe za bilo kakvim predhodnim iskustvima. Djeca će se upoznati sa CODE i Scratch platformama i njihovim okruženjima te naučiti da animiraju likove i prave kreativne grafike sa alatima za dizajn. Dizajnirat će zabavne igrice koristeći dragging and dropping built-in blokove koda što će im pomoći razvoju vještina za logičko rješavanje problema i shvatanja strukture programiranja.

  89,00
 • Napredni kurs programiranja 12 do 15 godina

  Ovaj napredni kurs je namjenjen za polaznike koji su završili OSNOVNI nivo programiranja za djecu uzrasta 12 do 15 godina ili su se ranije susretali sa edukacijom iz oblasti programiranja. Tokom ovog kursa djeca imaju priliku da unaprijede svoje veštine programiranja koristeći različite alate i programe kako bi bili u stanju da samostalno razviju prve aplikacije i programe. Također, bit će u prilici da steknu osnovna iskustva u razvoju web stranica i digitalnog dizajna. Ovaj kurs je idealan za svu djecu koja imaju namjeru upisati srednju školu IT ili tehničkog smjera jer omogućava znanja i vještine presudne za uspijeh.

  99,00

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  Digital School je međunarodna škola programiranja za djecu, otvorena u decembru 2015. godine kao rezultat potrebe i velike potražnje za novim generacija sa razvijenim vještinama i znanjima u oblasti programiranja koje je neophodno razvijati još u ranoj dobi. Trenutno djelujemo u Njemačkoj i pet zemalja SE Evrope. Nastavni plan i program za obuku djece u programiranju koji nudi Digital School temelji se na američkom nastavnom planu i programu. Isti je posebno prilagođen uzrastu i standardima koji osiguravaju vidljive rezultate kod djece. Digital School trenutno ima preko 2800 aktivnih polaznika. Od 2016 do danas djeca su uspješno kreirala preko 4000 digitalnih projekata te smo uspjeli zadržati nivo zadovoljstva roditelja iznad 96%. Digital School je postala prepoznatljiva na tržištima na kojim djeluje te je dobitnik nekoliko značajnih nagrada.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.