Napredni kurs programiranja 12 do 15 godina

Branilaca Sarajeva 20
 • Interesovanje: Obrazovanje
 • Za uzrast: 9-14 godina
 • Dani odvijanja: Petak

Otkrijte stvarni potencijal i rano usmjerenje u izboru buduće karijere

Ovaj napredni kurs je namjenjen za polaznike koji su završili OSNOVNI nivo programiranja za djecu uzrasta 12 do 15 godina ili su se ranije susretali sa edukacijom iz oblasti programiranja. Tokom ovog kursa djeca imaju priliku da unaprijede svoje veštine programiranja koristeći različite alate i programe kako bi bili u stanju da samostalno razviju prve aplikacije i programe. Također, bit će u prilici da steknu osnovna iskustva u razvoju web stranica i digitalnog dizajna. Ovaj kurs je idealan za svu djecu koja imaju namjeru upisati srednju školu IT ili tehničkog smjera jer omogućava znanja i vještine presudne za uspijeh.

Djeca će imati priliku da na osnovu prilagođenog kurikuluma naše škole savladaju:

 • koncept razvoja mobilnih aplikacija,
 • osnove programiranja HTML-CSS-JS
 • Osnove razvoja web stranica WordPress i digitalnog dizajna
 • razvoj projekata i zadataka
 • tehnike rješavanja problema

Nastava se izvodi uz primjenu koncepta plug i unplug časova uz korištenje Mit App Inventor, HTML-CSS-JS-WordPress,

TIP NASTAVE

DSLAB Učionica
Online Live Class

PLATFORME

 • App Inventor 900xp bodova
 • HTML/CSS/JS 1000xp bodova
 • Intro to WordPress 1100xp bodova

Total: Napredni kurs 3000xp bodova

TERMINI IZVĐENJA

Program traje godinu dana i izvodi se jednom sedmično.

Blok termin Petkom

18:00h-20:00h

Nastava se ne izvodi tokom redovnih raspusta i praznika.

NAPOMENA

Nudimo vam osiguranje povrata novca za sve kurseve. Mjesečna školarina iznosi 99KM koja se u potpunosti može refundirati nakon probnog časa ukoliko učenik na želi nastaviti sa kursem. Naši učenici obožavaju Digital School te iz tog razloga stojimo iza kvalitete naših kurseva i opcije refundiranja. Nakon probnog časa učenici plaćaju cijenu prema utvrđenom cjenovniku kurseva.

OSTALI PROGRAMI

Osnove programiranja za djecu 7 do 15 godina
Napredni kurs programiranja za mlade 16 do 18 godina

Osobine

Cjenovnik

 • Osnove programiranja 7 do 15 godina

  Ovaj uvodni kurs motiviše djecu da stvaraju igrice, video i priče dok usvajaju osnovna znanja o programiranju bez potrebe za bilo kakvim predhodnim iskustvima. Djeca će se upoznati sa CODE i Scratch platformama i njihovim okruženjima te naučiti da animiraju likove i prave kreativne grafike sa alatima za dizajn. Dizajnirat će zabavne igrice koristeći dragging and dropping built-in blokove koda što će im pomoći razvoju vještina za logičko rješavanje problema i shvatanja strukture programiranja.

  99,00

Video

Lokacija

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

  Želim da me kontaktirate putem

  [recaptcha]

  Digital School je međunarodna škola programiranja za djecu, otvorena u decembru 2015. godine kao rezultat potrebe i velike potražnje za novim generacija sa razvijenim vještinama i znanjima u oblasti programiranja koje je neophodno razvijati još u ranoj dobi. Trenutno djelujemo u Njemačkoj i pet zemalja SE Evrope. Nastavni plan i program za obuku djece u programiranju koji nudi Digital School temelji se na američkom nastavnom planu i programu. Isti je posebno prilagođen uzrastu i standardima koji osiguravaju vidljive rezultate kod djece. Digital School trenutno ima preko 2800 aktivnih polaznika. Od 2016 do danas djeca su uspješno kreirala preko 4000 digitalnih projekata te smo uspjeli zadržati nivo zadovoljstva roditelja iznad 96%. Digital School je postala prepoznatljiva na tržištima na kojim djeluje te je dobitnik nekoliko značajnih nagrada.

  Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.