Logiraj se!?

Hour of Code – Besplatni sat programiranja Live Stream Obrazovanje, Besplatno, Škola, Kursevi

Branilaca Sarajeva 20
  • Početak: 23-02-2021 u 16:31
  • Kraj: 30-03-2021 u 16:31

Hour of Code predstavlja besplatan jednosatni uvod u informatiku, osmišljen da približi djeci i mladima “kod” odnosno programiranje, te da pokaže da bilo ko može da nauči osnove, proširi znanja i vještine u polju IT-ja. Svako dijete treba da ima priliku unaprijediti svoja znanja iz informatike. Na taj način se najbolje njeguju vještine za rješavanje problema, logike i kreativnosti. Ukoliko se počne rano sa edukacijom iz ove oblasti, djeca će imati dobre osnove za razvoj karijere u 21 stoljeću.

Roditelji koji su zainteresovani za Digital School program mogu provesti vrijeme sa našim administratorom i dobiti sve potrebne informacije o sadržaju, metodama te ishodima edukacije, dok su djeca zauzeta pisanjem svog prvog koda. Hour of Code se organizuje dva puta mjesečno. Obavještenja o terminima izvođenja pratite na našoj web stranici, Digital School Facebook Page ili Instagramu.

Osobine

Video

Samo korisnici koji su ranije rezervisali Ponudu mogu ostaviti ocjenu.

Verifikovana Ponuda

Pošalji upit za rezervaciju

    Želim da me kontaktirate putem

    [recaptcha]

    Digital School je međunarodna škola programiranja za djecu, otvorena u decembru 2015. godine kao rezultat potrebe i velike potražnje za novim generacija sa razvijenim vještinama i znanjima u oblasti programiranja koje je neophodno razvijati još u ranoj dobi. Trenutno djelujemo u Njemačkoj i pet zemalja SE Evrope. Nastavni plan i program za obuku djece u programiranju koji nudi Digital School temelji se na američkom nastavnom planu i programu. Isti je posebno prilagođen uzrastu i standardima koji osiguravaju vidljive rezultate kod djece. Digital School trenutno ima preko 2800 aktivnih polaznika. Od 2016 do danas djeca su uspješno kreirala preko 4000 digitalnih projekata te smo uspjeli zadržati nivo zadovoljstva roditelja iznad 96%. Digital School je postala prepoznatljiva na tržištima na kojim djeluje te je dobitnik nekoliko značajnih nagrada.

    Molimo Vas kako bi vidjeli kontakt detalje.